61 160 къса (3058 кутии) цигари, скрити в хляб, задържаха

...
61 160 къса (3058 кутии) цигари, скрити в хляб, задържаха
Коментари Харесай

Български самуни хляб се оказаха скривалище за кутии с цигари

61 160 къса (3058 кутии) цигари, скрити в самун, задържаха митнически чиновници от отдел „ Борба с наркотрафика “ в региона на Дунав мост при Видин, оповестиха от Агенция „ Митници “.

На 25 април митнически чиновници правят инспекция на излизащ от страната товарен микробус, който транспортира самун, съгласно показаните транспортни документи. Микробусът е сканиран с рентген и са набелязани подозрителни зони с друга компактност в хляба.

При последвалата физическа инспекция митническите чиновници откриват в шест от касетите, че в самуните самун са скрити стекове с цигари. Тютюневите произведения са с български акцизен бандерол и са били укрити, откакто вътрешността на хляба е била авансово издълбана.

 По предписание на Калин Стоянов: Започва спецоперация на граничните пунктове България 2 мин. По предписание на Калин Стоянов: Започва спецоперация на граничните пунктове  Контрабанда на застрашени типове: Откриха алена панда и още 86 животни в багаж на летище Светът 3 мин. Контрабанда на застрашени типове: Откриха алена панда и още 86 животни в багаж на летище  Българин се опита да прекара контрабандно 1340 кутии цигари в Румъния Светът 1 мин. Българин се опита да прекара контрабандно 1340 кутии цигари в Румъния  По предписание на Калин Стоянов: Започва спецоперация на граничните пунктове България 2 мин. По предписание на Калин Стоянов: Започва спецоперация на граничните пунктове  Контрабанда на застрашени типове: Откриха алена панда и още 86 животни в багаж на летище Светът 3 мин. Контрабанда на застрашени типове: Откриха алена панда и още 86 животни в багаж на летище  Българин се опита да прекара контрабандно 1340 кутии цигари в Румъния Светът 1 мин. Българин се опита да прекара контрабандно 1340 кутии цигари в Румъния

Снимка: Агенция „ Митници ”

Акцизните артикули са арестувани. На лидера е формиран акт за определяне на административно нарушаване. Цигарите с български бандерол могат да се продават само на територията на страната. При преноса им през граница над лимита за персонална приложимост, който в границите на Европейски Съюз е четири стека, следва да се дават акцизни документи, даже когато транспортираните цигари са облепени с годен български бандерол.

Поради това нарушителите употребяват разнообразни начини на скривалище в опит да превозят тютюневите произведения без документи и да ги осъществят на незаконния пазар в Западна Европа, където цените на цигарите са по-високи, допълват от Агенция „ Митници “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР