85% от българите имат собствено жилище, но 22% не могат

...
85% от българите имат собствено жилище, но 22% не могат
Коментари Харесай

85% от българите със собствено жилище, 22% не могат да го отопляват

85% от българите имат лично жилище, само че 22% не могат да го отопляват. Т.е. всеки пети среща компликации при заплащането на сметките за топло. Това стана ясно от материал на NOVA. По % благосъстоятелност на жилища, ние сме с 15 на 100 над междинния за европейците. В свое жилище живеят приблизително под 70% от всички жители на Европейски Съюз. Това ни отрежда седма позиция в класацията по това дали жилището е наше или е чартърен. Впечатление прави, че челните места заемат страни от някогашния Източен блок. Собствено жилище населява най-голяма част от популацията на Румъния – цели 95%. А Германия пък е единствената в общността, където популацията живее повече чартърен, в сравнение с в личен парцел. Това ѝ отрежда и последното място.

Според междинната европейска стойност на един човек
се пада по малко над стая и половина,
а междинния брой на членовете в едно домакинство е 2,3. На най-вече пространство у дома се радват в Малта, а най-многобройни са семействата в Словакия. Може би точно заради тази причина, те живеят и най-натясно. Домакинствата в България става известно, са тъкмо толкоз огромни, колкото е междинната стойност за Европа. За страдание обаче, в класацията, която демонстрира с какво пространство разполага всеки един от нас у дома, България се подрежда в края.

И най-после – в къща или в апартамент живеем? Оказва се, приблизително за Европа, това систематизиране е съвсем по равно. Включително и у нас, макар че са малко повече българите, които живеят в къща, в сравнение с тези, които са в апартамент. В страни като Ирландия, Нидерландия и Хърватия обаче, това напълно не е по този начин. Там всеобщо желана е къщата. В Ирландия например близо 90% от популацията живее по този начин. Най-непопулярни са къщите в Испания – употребяват ги едвам една трета от жителите.

В същото време обаче се оказва, че
7% от жилищата, в които живеят българите,
нямат личен хигиеничен възел и баня.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР