600 000 души по-малко са гласували на 11 юли спрямо

...
600 000 души по-малко са гласували на 11 юли спрямо
Коментари Харесай

600 000 души по-малко гласуваха на вота, къде са, пита Михаил Константинов

600 000 души по-малко са дали своят вот на 11 юли по отношение на април. Това съобщи пред Българска национална телевизия математикът проф. Михаил Константинов, който до 16 август ще бъде член на " Информационно обслужване " - държавната компания, която обработваше резултатите от изборите.

" Къде изчезнаха тези хора? ", попита той и добави, че при машините гласоподават просто 1/4. " 100 000 да са били на море. 400 - 500 хиляди души бяха лишени от глас ", сподели Константинов.

Коментира две от преимуществата на машините - няма нереален избор и по-бързо се регистрират резултатите. Допълни обаче, че в Европа единствено в град Брюксел гласоподават само с машини.

Критикува метода, по който е формирана последната Централна изборна комисия. Определи го като операция и " майсторска неистина ". И добави, че ЦИК е законно конструиран, само че съставът му е определен манипулативно. От 15 души - 4 са от ГЕРБ. По всички правила те би трябвало да имат 5 души, а не 4, и това е изчислено доста просто, с цел да загуби ГЕРБ, уверен е математикът.

Иначе добави, че резултатите от изборите са такива, каквито са, а изборите са изцяло законни.

Вотът в чужбина през годините е трансформирал 25 мандата, като през 2017 година не е трансформирал нито един мандат, изясни Константинов. И даде образец, че на последните избори гласовете от чужбина донесоха 3 мандата на " ИТН ", два на Движение за права и свободи и един на " Демократична България ".

" Има една нравственос, която би трябвало да се съблюдава ", сподели той и добави, че не е афектиран от отстраняването си от " Информационно обслужване ". Отчете, че службата е обработила от 2003 година до момента резултатите от 30 национални избори и референдуми. Срещу нашата работа няма нито едно несъгласие за 18 години, съобщи Константинов.

" В момента сме заобиколени с чудовищни лъжи`, сподели той. Даде образец, че в Европа сме на пето място по смъртност от COVID-19, а лъжата е, че сме първи в света.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР