60 мигранти бяха спасени от гръцката брегова охрана до острови

...
60 мигранти бяха спасени от гръцката брегова охрана до острови
Коментари Харесай

Гръцката брегова охрана спаси 60 бедстващи мигранти

60 мигранти бяха избавени от гръцката брегова защита до острови в източната част на Егейско море. Те се опитвали да стигнат с надуваеми лодки гръцките крайбрежия откъм Турция.

Във видеозапис на бреговата защита се вижда по какъв начин спасителите оказват помощ на хората да се качат на транспортен съд до островите Лесбос и Самос.

В последните седмици се следи растеж на новопристигналите в Гърция чужденци, които разчитат на дребни нестабилни лодки, предоставени им от трафиканти на хора.

По-рано патрулен катер на бреговата защита е разкрил 41 души на дребна лодка край Лесбос. Всички са избавени и отведени в приемен център на острова.

Като съществена причина за увеличението броя на идващите Гърция акцентира споровете в Африка, които ускоряват натиска върху главните контрабандни направления към Европа, а също и черния пазар на нискокачествени надуваеми лодки в Турция.

Правителството на Кириакос Мицотакис твърди, че няма да промени политиката си за прихващане на лодки в морето, което е понижило доста броя на новопристигащите мигранти в последните години.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР