60 хиляди първокласници се очаква днес да тръгнат на училище

...
60 хиляди първокласници се очаква днес да тръгнат на училище
Коментари Харесай

Министър Красимир Вълчев: С около 3000 по-малко са първокласниците тази година

60 хиляди първокласници се чака през днешния ден да тръгнат на учебно заведение за първи път. Заради демографската рецесия, те ще бъдат с към 3 хиляди по- малко от предходната година. Това сподели в изявление за Сутрешния блок на Българска национална телевизия министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

" Около 60 хиляди ще бъдат първокласниците, по-малко са от предходната година - с 3000 по-малко чакаме да са. Горе долу това е и разликата в броя на родените деца сред 2011 и 2010 година. По-голяма част от децата, които ще влязат в просветителната система са родени 2011 година. 2009-та и 2010-та бяха по-големите випуски, 2011-та по-малки. Не знам дали последните десетилетия е имало година с толкоз доста поправки, по-скоро не ", изясни министър Вълчев.

" Тази и идната година имаме доста огромна централизация на поправки - над 1100 учебни заведения се ремонтираха и ремонтират към момента - някои от тях през тази година, идната година ще бъдат още повече. Цялостно ще бъдат актуализирани над 500 просветителни институции главно по Оперативна програма " Региони в напредък ", съобщи още той.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР