60-годишна жена е починала след три отказа за прием в

...
60-годишна жена е починала след три отказа за прием в
Коментари Харесай

60-годишна жена издъхна след отказ да бъде приета в три болници |

60-годишна жена е умряла след три отхвърли за банкет в болница. Пациентката е била върната от " Софиямед ", Александровска болница и УМБАЛ " Св. Анна " с обяснението, че няма свободни места и дихателни апарати за пациенти без COVID-19. Смъртта ѝ е установена в " Пирогов ", заяви Нова телевизия.

Жената, която страда от хронично белодробно заболяване, получава рецесия на 21 януари. Синът ѝ Илиян научава за това от сестра си. Звънят на 112, само че след 2 часа очакване кола за спешна помощ не идва. От Спешна помощ удостоверяват, че през този ден са имали 467 повиквания към дневната промяна, която разполага с 19 екипа.

Междувременно пациентката се утежнява, по думите на щерка ѝ сатурацията (нивото на О2 в кръвта) ѝ е била 58 (критично ниска стойност), а кръвното - 150 на 100.

Малко след 21:00 часа, пристъпите на зной на 60-годишната жена зачестяват и стават все по-остри. Илиян и сестра му отхвърлят колата за спешна помощ и викат такси.

„ Веднага отидохме в „ Софиямед ". В Спешното поделение имаше една госпожа, която непосредствено ни сподели, че няма места и няма апарати. Отиваме към Окръжна болница. Там ни посрещна една госпожа, тя ни сподели, че имат апарати единствено за хора, които са заболели от ковид. Пак не могат да ни одобряват. След което ние тръгнахме незабавно към „ Александровска " болница. Пред Спешното седеше едни господин, който ни посрещна, обяснихме му и той ни сподели, че няма място отново в болничното заведение, че нямат отново свободни кревати и тръгнахме към „ Пирогов ”, споделя мъжът.

Разстоянието от 500 метра сред двете лечебни заведения, майката на Илиян не съумява да измине. Губи схващане и издъхва в таксито. При идването, в „ Пирогов ” установяват гибелта ѝ.

От цитираните здравни заведения удостоверяват, че към въпросния миг фактически не са разполагали със свободни „ чисти ” реанимационни кревати. Броят им бил понижен за сметка на тези, заделени за тежки Коронавирус случаи.

От Министерство на здравеопазването оповестяват, че сега тече инспекция, която обхваща всички незабавни звена в лечебните заведения в страната, за разкриване на недостатъци в сходни обстановки. Сигнал до здравното ведомство е подало и фамилията на умрялата жена. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР