6,4 млрд. куб м природен газ от Европа е внесла

...
6,4 млрд. куб м природен газ от Европа е внесла
Коментари Харесай

„Нафтогаз Украйна“ е внесла 6,4 млрд. куб м газ от Европа


6,4 милиарда куб м природен газ от Европа е внесла украинската компания „ Нафтогаз Украйна “ за първите осем месеца на тази година. Това е с 83 % повече спрямо година по-рано, като съвсем цялото количество е постъпило по реверсивен път от Словакия, се споделя в известие на компанията.

„ За осемте месеца на 2017 година импортът на „ Нафтогаз “ от европейския пазар е 6,4 милиарда куб м газ, което е с 2,9 милиарда куб метра (83 %) повече от аналогичния интервал на миналата година “, се споделя в известието.

През тази година „ Нафтогаз “ купувала газ от 12 европейски доставчика. Нито една от тези компании не е доставила повече от 30 % от размера от импортирания газ, излиза наяве още от известието на компанията.

Общо за този интервал компанията „ Нафтогаз “ е купила 15,6 милиарда куб м газ, което е с 3,5 милиарда куб м газ повече от аналогичния интервал на предходната година. В структурата на закупените през тази година количества газ, каузи на импорта е 41%, а на газа, закупен от „ Укргаздобив “ - 59 %, или 9,2 милиарда куб м гориво.

Доставки на газ от страна на Русия както през 2016 година, по този начин и през 2017 година не са реализирани.

По-рано в понеделник „ Укргаздобив “ заяви, че Украйна е нагнетила над 16 милиарда куб м газ в подземните газохранилища, като към началото на отоплителния сезон се чака те да доближат до към 17 милиарда куб м газ. През предходната седмица беше изразено очакване, че Украйна може да възобнови доставките на газ от Русия едвам през 2022 година

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР