5G смартфони Nokia скоро ще се произвеждат на европейска територия(снимка:

...
5G смартфони Nokia скоро ще се произвеждат на европейска територия(снимка:
Коментари Харесай

Производството на смартфони Nokia се завръща в Европа


5G смарт телефони Nokia скоро ще се създават на европейска територия
(снимка: Мария Малцева / TechNews.bg)

Легендарната марка смарт телефони Nokia още веднъж ще се създава на територията на Европа. Финландската компания HMD Global, която през 2016 година купи телефонния бизнес на Microsoft и разпореди производството на тайванската Foxconn, разгласи, че ще провежда произвеждане на Nokia устройства в Европа – там, където самата Nokia ги произвеждаше, преди да продаде бизнеса си на Microsoft.

Производството на смарт телефони е съсредоточено в Азия, с цел да се понижат разноските. Но след пандемията, която наруши веригите за доставки, фирмите започнаха да мислят за локализиране на производството на електроника в западните страни, а в последно време и геополитически аргументи постановат сходни решения.
още по темата
Организирайки произвеждане на 5G смарт телефони в Европа, HMD Global разчита на дотации от локалните управляващи и вложения от сътрудници, отбелязва Ройтерс.

Първа стъпка към локализиране на производството е взаимоотношение с локални експерти по осведомителна сигурност, които актуализират софтуера на устройствата, както и с лаборатории, които тестват готовите артикули за сходство с локалните условия и стандарти.

В коя от страните от района ще бъде ситуирано предприятието за произвеждане на смарт телефони Nokia към момента не е известно. HMD Global има намерение също да прави изследователска работа в Европа.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР