59-годишният Светослав Светославов е жестоко пребит у дома си с

...
59-годишният Светослав Светославов е жестоко пребит у дома си с
Коментари Харесай

Изверги нахлуха в дома на клетник, рязаха му пръстите с ножица и го биха с лопата заради 650 лева

59-годишният Светослав Светославов е грубо пребит вкъщи си с лопата и юмруци в главата, с цел да даде последните си спестявания. Нападателите му взели 650 лв., а мъжът е настанен в болница. Пред Нова телевизия той показа, че се усеща добре, само че има болки в главата.

Пребитият Светослав живее в последна къща в монтанското село Септемврийци. Той е със строшен череп и голям брой пострадвания, нанесени му от трима маскирани мъже, които нахлули в дома му, с цел да търсят пари.

„ Започна да се чука мощно по прозореца в стаята, където дремя. Докато се обуя и да отворя, към този момент единият беше с лопата пред мен и ме удари по лявото ухо. Другите двама незабавно по-късно ме подхванаха. Искаха пари. Първо им дадох едни, които ми ги беше дала съседката. Бях ги оставил до тв приемника “, споделя 59-годишният мъж.

„ Казаха, че не са това парите. Имал съм повече. Дадох им едни петолевки, които държах в буркан. Не били това. Помислих си, че знаят за рентата. Дадох им 400 лв.. Продължиха да ме бият, тъй като съм имал доста повече “, прибавя той.

По думите му нападателите почнали да режат с ножица пръстите му. Палецът и показалецът са отрязани, споделя Светослав.

„ Обърнаха леглото. Предупредиха ме, че в случай че изляза след тях – ще се върнат и ще ме довършат ”, показва Светослав.

„ Взеха ми и бирата, и картата от телефона “, прибавя той.

На въпросът какво наказване би трябвало за биячите, мъжът отговори, че това не са хора. „ Опит за ликвидиране е “, добави той.

Трима души са арестувани, оповестиха от полицията в Монтана. Ще им бъде повдигнато обвиняване. Те са от същото село Септемврийци. У тях са открити откраднатите пари и други материални доказателства.

„ Много са разказите за пребитите, а са малко наказаните. Гледайки този репортаж, съм сигурен, че имаме потребност от повече и то от цялостни затвори “, разяснява водещият на „ Здравей, България “ по Нова тв Виктор Николаев.

„ Най-страшното е, че започваме да привикваме, че това е нещо обикновено. Би следвало да виждаме лицата на мъчителите, на мъчителите, на биячите, убийците доста по-често и никога в репортажи за освободени под гаранция. Очакваме обективни санкции “, добави той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР