56 винарски предприятия са одобрени по мярка „Кризисно съхранение на

...
56 винарски предприятия са одобрени по мярка „Кризисно съхранение на
Коментари Харесай

Подписват договорите за субсидии за съхранение на вино

56 винарски предприятия са утвърдени по размер „ Кризисно предпазване на вино “ от Националната стратегия за подкрепяне в лозаро-винарския бранш 2019-2023 година Държавна фирма „ Земеделие “ пристъпва към поетапно подписване на договорите с всички възможни претенденти, оповестиха от Разплащателната организация.

Мярка “Кризисно предпазване на вино “ е изключителна и се ползва за втора поредна година, за превъзмогване на разстройствата на пазара в лозаро-винарския бранш на Европейския съюз (ЕС), подбудени от пандемията COVID-19. По нея се подкрепят създадени в страната виновност, краткотрайно оттеглени от пазара, за последователното възвръщане на неговата икономическа жизненост. Съхранението на вино ще се прави в хранилища или лични пространства за предпазване в обекти за произвеждане на вино.

Поради огромния интерес по мярката са отпуснати спомагателни 10 милиона лв. със заповед на изпълнителния шеф на Държавна фирма „ Земеделие “. Така досегашният бюджет се усилва от 5 на 15 милиона лв.. Решението бе взето на непрекъснатата работна група за решение на въпроси, свързани с използването на Национална стратегия за подкрепяне на лозаро-винарския бранш /НППЛВС/ за интервала 2019 - 2023 година към министъра на земеделието, горите и храните.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР