Преди вота за Европейски, а у нас и за национален

...
Преди вота за Европейски, а у нас и за национален
Коментари Харесай

СЕМ се включва в кампания за борба срещу дезинформацията преди изборите

Преди вота за Европейски, а у нас и за народен парламент, групата на европейските регулатори и Съвет за електронни медии като част от нея стартира акция за битка против дезинформацията и операцията.

Един клик в интернет, една подправена вест и един манипулиран избор - с цел да не се случи това на 9 юни Еврокомисията, групата на европейските регулатори и Съвет за електронни медии приканват в специфичен клип:

" За да отбраните избора си помнете: бъдете сериозни към това, което четете в интернет! Имайте поради, че видео и аудио наличие може да бъде манипулирано. "

" Старта на тази акция е подобаващ мотив да приказваме по тази причина по какъв начин да разпознаваме дезинформацията и по какъв начин хората да бъдат бдителни по тази причина, което следят в обществените мрежи под формата на разнообразни спонсорирани известия да знаят, че това не са безусловно обстоятелства и да знаят, че би трябвало да ревизират информацията преди да стартират сами да я популяризират и споделят в другите онлайн платформи ", съобщи Габриела Наплатанова, и.д. ръководител на Съвет за електронни медии.



Снимки: Българска телеграфна агенция, списък

От Съвета за електронни медии са водени от убеждението, че най-хубавата отбрана е предварителната защита.

" Съвет за електронни медии следи по тази причина: свободата на словото да е обезпечена, да няма интервенция в публицистичната самостоятелност на медиите и в същото време правото на изложение да бъде лимитирано тогава когато са нарушени законодателните граници, а те са доста ясно дефинирани ", сподели Симона Велева, член на Съвет за електронни медии.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР