56-годишният военен беше арестуван през 2021 г., докат предава информация

...
56-годишният военен беше арестуван през 2021 г., докат предава информация
Коментари Харесай

Военен в Италия получи 30 г. затвор за шпионаж в полза на Русия

56-годишният боен беше задържан през 2021 година, докат предава информация на чиновник на съветското посолство на паркинг в Рим, напомнят от организация " Ройтерс ".

Впоследствие Италия изгони двама съветски дипломати и упрекна капитанът в това, че е продал в това число секретни документи на НАТО за 5 хиляди евро. Италианските медии оповестиха, че измежду документите има информация за войната против ислямистки бойци в Либия и Сирия.

Адвокатът на 56-годишния италианец отхвърли клиентът му да е предал сензитивна информация на Москва и съобщи, че ще апелира присъдата му. Защитата показва, че капитанът не е бил идеологически стимулиран и в никакъв случай не е предавал документи, които биха могли да " изложат Италия или други страни на риск ". Военният прокурор изиска пожизнен затвор.

По времето на ареста си 56-годишният италианец е капитан на фрегата, само че работи в отдела на Министерството на защитата, претрупан с създаването на политика за национална сигурност и ръководството на връзките със съдружниците на Италия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР