5500 лица са били подпомогнати до май месец чрез Фонд

...
5500 лица са били подпомогнати до май месец чрез Фонд
Коментари Харесай

Какво отчетоха за Фонд Социална закрила след протест на Системата ни убива

5500 лица са били подкрепени до май месец посредством Фонд „ Социална протекция “ на общественото министерство. Отчетът пристигна в отговвори на въпросите и апелите на майките на деца с увреждания от " Системата ни убива ", че той не работи.
" Системата ни убива " упорстват за възобновяване на Фонд " Социална протекция Подпомагането е по целевата стратегия „ Обществени трапезарии “, като услугата се дава от 35 доставчика в 42 общини на територията на цялата страна. Бюджетът ѝ е 3 200 000 лева до края на годината, осведомят от МТСП.
Политиките на Фонд „ Социална протекция “ постоянно са били ориентирани към потребностите на хората с увреждания. Чрез него се финансират планове, с които оптимално доста хора да получат по-добри условия за живот. През последните години Методиката на финансиране на Фонда беше изменена, тъй че да се усъвършенстват предоставяните благоприятни условия, както и да се дадат нови в изключителни или спешни обстановки. Благодарение на това Министерството на труда и обществената политика предложи стратегия за закупуване на компютри, таблети и външна страна на деца от обществените услуги в страната.
В момента във Фонда са постъпили 111 планови оферти за закупуване на уреди, поддържане на материалната база на обществените услуги или създаване на нова, както и за реорганизация и рационализация на нова, която да се употребява за подкрепяне на хора с увреждания. Седем души ще получат средства, с които да реконструират персоналните си коли и да могат да карат. 274 души са получили средства за закупуване на помощни средства като колички или за монтиране на рампи за напредване. За пръв път тази година се отпускат и помощи за хора със зрителни увреждания за покупка на помощно-технически средства за компенсиране на зрителния недостиг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР