55% от българските граждани подкрепят членството на държавата ни в

...
55% от българските граждани подкрепят членството на държавата ни в
Коментари Харесай

Българите все повече подкрепят членството ни в ЕС

55% от българските жители поддържат участието на страната ни в Европейски Съюз. По този индикатор страната ни бележи растеж от 6% по отношение на миналата 2016 година. Въпреки растежа обаче, поддръжката на българите към участието ни в Европейски Съюз е малко по-ниска от междинното равнище за Европейския съюз.

 10 години участие на България в Европейския съюз
10 години участие на България в Европейския съюз

10 година по-късно продължаваме да сме най-бедната страна в Европейски Съюз

Това сочат данни от изследването на Евробарометър " Парламетър " 2017 , което изследва възгледите на жителите на Европейски Съюз по отношение на Европейския съюз и Европейския парламент. Проучването е поръчано от Европейския парламент и е извършено измежду 27 881 жители в 28-те страни членки на Европейски Съюз.

Фокусът на изследването е подложен върху публичните настройки по отношение на участието в Европейски Съюз и изгодите от него . Изследват се и целите, дейностите и задачата на Европейския парламент, както и дали гласът на жителите се чува на европейско равнище. Проучването удостоверява все по-благоприятното отношение на жителите към Европейски Съюз. Тази наклонност се следи от изследванията от 2016 година насам.

 Снимка 318582
Източник:

Според данните от изследването 64% от интервюираните имат вяра, че страната им има изгода от участието в Европейския съюз. Спрямо предходната година този индикатор бележи растеж от 4%.

57% от жителите на Европейски Съюз настояват, че участието на страната им в Европейски Съюз е нещо положително за тях. Според разбора се следи наклонността за трайно нарастване в този индикатор - стойностите се връщат до равнището си от 2007 година, преди финансовата и икономическа рецесия.

Също по този начин 47% от европейците считат, че гласът им се зачита в Европейски Съюз , което е най-хубавият резултат след изборите за Европейски парламент през 2009 година.

Според ръководителя на Екологичен потенциал Антонио Таяни резултатът от изследването е доста позитивен и окуражаващ. По думите му данните демонстрират, че доверието в институциите и работата им продължава да нараства, а Европейски Съюз излиза от рецесията от последните няколко години . Относно неприятните индикатори в някои области Таяни обнадежди, че това би трябвало в допълнение да стимулира Общността да задълбочи напъните си за справяне със страховете на хората.

 Управляващите одобряват Председателството като национална идея Обновена
Управляващите одобряват Председателството като национална идея

Форум показва целите на председателството на България в Съвета на Европейски Съюз

" Европейците все по-често виждат Европейски Съюз като основна фигура, когато става въпрос за справяне с огромни провокации и за отбраната им от общи закани като тероризма, безработицата, бедността и общественото изключване. За нас като Парламент на жителите това значи, че би трябвало да реализираме резултати и че ще работим още по-усилено, с цел да отговорим на очакванията и упованията на хората ", добави ръководителят на Екологичен потенциал.

Относно доверието на жителите в дейностите на Европейския парламент изследването демонстрира, че 33% от интервюираните имат позитивна настройка към Екологичен потенциал. Това е растеж с 8% по отношение на резултатите от аналогичното изследване за предходната 2016 година.

 Снимка 318584
Източник:

За България делът на утвърждение в Екологичен потенциал е 49%, като нарастването е с 11% по отношение на 2016 година Това е вторият най-хубав резултат в Европейски Съюз след Ирландия. Според 30% от българите Екологичен потенциал има безпристрастен имидж, а съгласно 12% - отрицателен. И в двата индикатора се следи понижение надлежно от 4 и 9%.

 Борисов усеща - Европа чака отнякъде нахлуване
Борисов усеща - Европа чака отнякъде нахлуване

Щом започваме да приказваме всички, че очевидно ни е боязън

Повече от половината интервюирани (55%) декларират интереса си към Европейските избори през 2019 година, а 47% смятат, че Парламентът би трябвало да играе по-голяма роля в бъдеще.

Проучването на Евробараметър установи и че жителите на Европейски Съюз от ден на ден осъзнават, че Общността работи от тяхно име в области, които смятат за значими. Според интервюираните главните опасности, при които европейците желаят намесата на Европейски Съюз, са тероризъм (58%), безработица (43%), беднотия и обществено изключване (42%) и неконтролирана миграция (35%).

Основните предпочитани области, в които българите желаят повече дейности от страна на Европейски Съюз, дават отговор на тези в Съюза, а точно битката с тероризма (61%), бедността и общественото изключване (40%) и неконтролирана миграция (38%).

 Западните Балкани приоритет на нашето председателство
Западните Балкани приоритет на нашето председателство

Ще обсъждаме глобите против Русия по време на председателството

 Снимка 318583
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР