54 на сто от битовите клиенти на EVN България са

...
54 на сто от битовите клиенти на EVN България са
Коментари Харесай

До 300 киловатчаса електроенергия при повечето битови клиенти на EVN България през април 

54 на 100 от битовите клиенти на EVN България са потребили до 300 киловатчаса електрическа енергия през април 2020 година, сочи анализът на потреблението в Югоизточна България. Занижените за сезона температури, наличието в домовете при изключително състояние и обичайно покачване на потреблението по Великденските празници са измежду главните фактори за потреблението през последния месец, оповестяват от компанията. 
Средната стойност на фактурите за всички битови консуматори на EVN България за април е 70,07 лева с Данък добавена стойност при междинна консумация от 352 киловатчаса. През март междинната фактура е била 64,73 лева с Данък добавена стойност при междинна консумация от 328 киловатчаса от семействата. 
Данните са усреднени и не могат да се отнесат автоматизирано към обособен случай, защото потреблението при всеки клиент е самостоятелна. Във всички посочени данни не са включени клиентите, които имат нулево ползване на електрическа енергия.
Важно е дали клиентите употребяват електрическа енергия за отопление и топла вода. В планински области, в които обичайно се употребяват дърва за отопление, потреблението и фактурите са по-ниски, съпоставено с други обитаеми места, в които най-честият метод за отопление е с електрическа енергия. 
За потреблението и размера на фактурите значимо значение имат и други фактори - самостоятелен режим и активност на ползване, употребява ли се в парцела електрическа енергия за отопление, външна температура, тъй като при понижението на външната температура с 1° C се усилва потреблението на сила за отопление с към 10 %. От значение е и броят пространства в жилището, които се отопляват, броят на живущите в него, както  и положението на парцела и типът и броят на употребяваните електроуреди и класът на енергийна успеваемост.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР