53 плажа по Южното Черноморието това лято остават неохраняеми. Областната

...
53 плажа по Южното Черноморието това лято остават неохраняеми. Областната
Коментари Харесай

53 плажа по Южното Черноморие са неохраняеми

53 плажа по Южното Черноморието това лято остават неохраняеми . Областната администрация в Бургас е оповестила социална поръчка, за да откри спасители за 10 от атрактивните линии , които са останали без концесионер.

„ Неохраняемите плажове в Бургаска област са 53. За 10 от тях има обезпечено финансиране за водното избавяне през сегашния летен сезон. Областна администрация е оповестила към този момент публичната поръчка, тя е за интервала от 1 август до 30 септември. За два от най-посещаваните плажа по Южното Черноморие, Царево- Василико и Черноморец , ще се търсят морски гардове посредством директно договаряне още от 1 юли ”, сподели пред БГНЕС регионалният шеф на Бургас - Стойко Танков.

Голяма част от неохраняемите плажове се намират наоколо до други , които има спасители и реанимационен екип. От Асоциацията на концесионерите на плажове имат предложение.

„ Когато има неохраняем плаж , който страната би трябвало да го обезопаси, да бъде предлаган на най-близкия охранителен плаж, тъй като ние имаме тук цялостен екип от спасители, цялостен екип от избавително съоръжение. Добре е също на неохраняемите плажове да има табела с посочен телефон на най-близкия охранителен плаж, с цел да може при потребност гости и вероятно родители на даващия се да алармират ”, разяснява Николай Димитров- зам. ръководител на Асоциацията на концесионерите на морски плажове.

От регионалната администрация в Бургас упорстват за законодателни промени - да се дават неохраняемите плажове за стопанисване на общините, които в действителност прибират 50% от концесионните хонорари.

Близо 100 спасители са нужни за 10-те плажа . На останалите над 40 ще бъдат сложени осведомителни табели , че са неохраняеми. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР