5000 лева глоба наложи КПКОНПИ на бившия здравен министър Стойчо

...
5000 лева глоба наложи КПКОНПИ на бившия здравен министър Стойчо
Коментари Харесай

КПКОНПИ глоби бивш здравен министър

5000 лв. санкция наложи КПКОНПИ на някогашния здравен министър Стойчо Кацаров. Това излиза наяве от решение на комисията.

Производството против Стойчо Кацаров е формирано по сигнал. Установено е, че на 18 май 2021 година той е подписал план за промени в наредбата за одобряване на медицински стандарт „ Клинична лаборатория “. По този метод той е взел участие в подготовка на акт в частен интерес - на Сдружение „ Център за отбрана правата в опазването на здравето “ (СЦЗПЗ). Към момента на встъпването си в служба като длъжностен министър Кацаров е ръководител на сдружението, открива КПКОНПИ.

Безспорен е ползата на СЦЗПЗ в сферата, в която планът на Наредба за изменение и допълнение контролира публичните връзки, защото все още на публикуването му за публично разискване сдружението има настоящи контракти с лечебни заведения, по които получава заплащане, считат от комисията, съобщи Българска телеграфна агенция.

Видно от предмета на подписаните контракти СЦЗПЗ приема да координира присъединяване на клиничните лаборатории в болничните структури в Националната система за външна оценка на качеството.

На Кацаров е наложена санкция в размер на 5000 лева Решението на комисията може да бъде обжалвано пред съда.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР