50 тона месо без документи за произход и без здравна

...
50 тона месо без документи за произход и без здравна
Коментари Харесай

50 тона незаконно месо, задържано в кланица в Левски

50 тона месо без документи за генезис и без здравна и идентификационна маркировка са открити в касапница край град Левски при изненадваща инспекция на регионалната дирекция по храните - Плевен (ОБДХ - Плевен) и Министерство на вътрешните работи, стана ясно в понеделник от бюлетина на регионална дирекция на Министерство на вътрешните работи - Плевен. Нарушението става факт броени седмици преди Великден.

В кланицата край град Левски е открито кръвопролитие на животни с непостоянен генезис, без сложени ушни марки и в неявяване на ветеринарен доктор при приемане на животните и клането.

В обекта е установено предпазване на месо и субпродукти в нарушаване на условията. Извършен е оглед на местопроизшествието. Иззети са като материални доказателства DVR и заверени копия от документи - транспортни документи, протоколи от изписване, входящи и изходящи дневници за доставки на артикули и други.

Обектът е запечатан от чиновници на ОДБХ - Плевен, като е издадена забрана за продажба. Предстои издаване на предписание за заличаване на откритото количество месо с неразбираем генезис. Материалите са докладвани на прокурор в районна прокуратура - Плевен.

Работата по досъдебното произвеждане продължава проверяващ служител на реда за осъществено закононарушение по чл.350, ал.2 от Наказателен кодекс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР