50-те най-ценни луксозни и премиум марки в света могат да

...
50-те най-ценни луксозни и премиум марки в света могат да
Коментари Харесай

50-те най-луксозни марки могат да загубят до 30 млрд. евро заради COVID-19

50-те най-ценни първокласни и премиум марки в света могат да изгубят до 30 милиарда евро (35 милиарда щатски долара) в резултат на пандемията COVID-19, съгласно последния отчет на. В класацията са показани три подсектора: текстил, коли и козметика и персонални грижи. Анализът демонстрира, че те евентуално ще бъдат повлияни по друг метод от ковид. Явно най-засегнати са текстилните марки, които са изправени пред загуба на стойност до 20%. Очаква се автомобилните марки да претърпят умерено влияние със загуби до 10% в цената на марката, докато марките козметика и персонални грижи значително са предпазени от вредата от пандемията.

Освен първокласния и премиум бранш, цената на 500-те най-ценни марки в света, оценени и класирани годишно от Brand Finance Global 500 2020, може да загуби до 1 трилион евро вследствие на пандемията. Brand Finance е оценил въздействието на COVID-19 въз основа на резултата върху цената на компанията спрямо това, което беше на 1 януари 2020 година Вероятното влияние върху цената на марката е оценено за всеки бранш. Отраслите са класифицирани в три категории: лимитирано влияние (минимална загуба на личния капитал на марката или евентуален растеж на личния капитал на марката), умерено влияние (до 10% загуба на личния капитал на марката) и високо влияние (до 20% загуба на личния капитал на марката). 

Porsche направи гражданска война в първокласния авто сегмент, създавайки първото електрическо транспортно средство

Германската марка коли Porsche резервира купата на най-ценната в света първокласна марка, увеличавайки стойността на марката с 16% до 33,9 милиарда $. Фирмата също по този начин резервира забележителен марж във връзка с най-близкия си противник, италианския Gucci, останал на втора позиция в класацията.

Porsche се утвърди като марка, известна с високото качество на производство на спортни коли от международна класа. Сега, изправено пред предизвикването на едно все по-екологично общество, Porsche се трансформира в пионер в устойчивостта посредством представянето на първия си електромобил Taycan, позиционирайки марката като първия обичаен производител на първокласни коли, пуснал на пазара изцяло електрически модел.

Най-успешната комерсиална марка първокласни коли, Porsche регистрира някои от най-бързите дълготрайни растежи в класацията за коли през последните години. Това е резултат на силата и необятната прелест на марката. Свидетелство за това е ползата, генериран от стартирането на новия му електромобил, един от най-очакваните нови модели тази година. 

Givenchy претърпява растеж от 74,2%

Givenchy е най-бързо разрастващата се марка в тазгодишната ранглиста. Стойността на марката набъбна с впечатляващите 74,2% и в този момент се прави оценка на 2 млрд. евро, като по едно и също време скочи с 11 точки в класацията от 37 на 26 място.

Силното показване и напредък на Givenchy, изключително в грим дивизията и парфюма L`Interdit, способстваха за мощните финансови резултати на компанията-майка LVMH през последната година. Givenchy продължава да се концентрира върху по-нататъшното развиване на своята многоканална платформа за електронна търговия, Maison Givenchy, стартирала през 2017 г. 

LVMH, най-големият конгломерат от първокласни артикули в света, продължава да уголемява своята филантропска ръка, откакто подари 200 милиона евро за реконструкцията на парижката катедрала Нотр Дам, както и подари средства и запаси за битката с пандемията. В допълнение към Guivenchi, в тазгодишната ранглиста се появяват още осем марки от групата LVMH, които натрупват обща стойност от 39,3 милиарда евро със междинен растеж от 19% спрямо класацията за 2019 г. 

LOEWE надмина марки като Valentino, Versace или Dolce & Gabbana в текстилния бранш

LOEWE за следващ път е единствената испанска марка в класацията. В бранш, мощно обиден от пандемията освен заради спада в потреблението, само че и заради интернационалните ограничавания за подвижност, LOEWE съумява да преодолее и усили двата съществени знака за марката: цената и силата на марката. Стойността на неговата марка се е нараснала с 21,5% спрямо 2019 година, което я кара да се изкачи с 4 места в класацията, поставяйки я на 32-ра позиция от 50-те най-ценни марки в света, надминавайки марки от растежа на Valentino, Salvatore Ferragamo, Versace или Dolce & Gabbana в текстилния бранш.

Преди появяването на ковид LOEWE си беше сложил за цел да пробие бариерата от един милиард евро за четири години, като даде приоритет на поддържането на образован напредък и еднаквост на марката. През 2019 година първокласната компания, благосъстоятелност на френския конгломерат LVMH и която ръководи комерсиалната си активност на испанския пазар посредством компанията Loewe Hermanos, показа впечатляващи резултати в Испания, които й разрешиха да се оправи с рецесията с COVID-19 с лекост.

През последните три години компанията предприе развой на " усъвършенстване "  на своята мрежа от магазини и тактика за надзор на разноските, която марката счита за извънредно значима за постигането на тези резултати и това сигурно ще й помогне да се оправи и през 2020 година по същия метод. В чужбина компанията има към 150 точки за продажба, публикувани по целия свят и единствено в Испания, с дузина магазини и кътчета в комерсиалната верига El Corte Inglés.

В допълнение към измерването на общата стойност на марката, Brand Finance също по този начин отдава огромно значение и прави оценка относителната мощ на марките, въз основа на фактори като маркетингови вложения, знание, преданост, задоволеност на личния състав и корпоративна известност. Според тези критерии LOEWE се е нараснал с 1,6 точки спрямо класацията за 2019 година, отбелязвайки 83,3 от 100, заради което е отличена с рейтинг AAA.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР