50 служители на затвора във Враца участват в масовия протест

...
50 служители на затвора във Враца участват в масовия протест
Коментари Харесай

Надзиратели от Врачанския затвор се включиха в протестите пред Министерството на правосъдието /снимки/

50 чиновници на пандиза във Враца вземат участие в всеобщия митинг пред Министерството на правораздаването. В позицията си надзирателите упорстват да получат от ведомството повсеместен проект с разбор за поетапното прекосяване от разбъркан към 12-часов режим на работа в Главна дирекция " Изпълнение на наказванията ". Новият режим на работа би утежнил ситуацията на надзорно-охранителния състав, сподели Иван Тошев, синдикален водач на надзирателите във врачанския затвор:
" Ние не сме съгласни с това предложение. В момента в пандизите се работи на разбъркан режим - има 8-часови смени, има 12-часови смени, има и 24-часови смени. А от управлението на министерството на правораздаването и персонално министър Крум Зарков предлага да се премине напълно на 12-часов режим. Това ще утежни ситуацията на надзорно-охранителния състав, ще усили пътуванията и това нарастване, което ни дадоха преди няколко месеца, ще иде в пътувания. Отделно самата връзка с Министерството на правораздаването съвсем е спряла - приказваме на разнообразни езици. Те са изготвили един проект за промяна, в който промяната на работния режим изобщо не попада, а започваме промяната с точка, която не съществува в проекта - промяната на режима ".
На дневен ред остава и въпросът с нарастването на заплатите в секторите Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " и Главна дирекция " Охрана " в плана за Бюджет за 2023 година. /БНР
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР