50 сираци идват на почивка в Слънчев брягПетдесет украински сирачета

...
50 сираци идват на почивка в Слънчев брягПетдесет украински сирачета
Коментари Харесай

Тамплиери водят украинчета на море у нас

50 сираци идват на отмора в Слънчев бряг
Петдесет украински сирачета ще почиват в Слънчев бряг благодарение на тамплиерите у нас. В момента 25 деца, 5 от които са на възраст сред 2 и 3 години, останали без татковци поради военните дейности в Донецка и Луганска области са в курорта с майките си.

Гостите от Украйна са в две смени по 25, като престоят им е 14-дневен при цялостен ол инклузив, безвъзмездни водни атракциони и плаж, за което спомага Великият Офицер от Ордена Димитър Владимиров, някогашен наш дипломат в Киев. Инициативата на Ордена всяка година на Южното Черноморие да се възвръщат украински сирачета датира от 2015 година и до момента са я минали над 600 деца, нуждаещи се от помощ. За възобновяване на здравето от тежката им орис спомага и тамплиерът брат Венелин Ташев, в чийто хотелски комплекс са отседнали групите.

Командериите „ Княз Борис Първи ” от София и „ Свети Димитър ” от Бургас посетиха украинчетата и проведоха за тях малко спортно съревнование, след което участниците получиха награди и доста дарове. Част от даровете изпрати Община Бургас.

Групите идват със съдействието на отдадената в тази идея украинка Светлана Бахвалова, която е основала волонтерска организация, събираща средства посредством украински благотворителен фонд, писа „ Флагман ”.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР