50 км е опашката от тирове, които чакат на ГКПП

...
50 км е опашката от тирове, които чакат на ГКПП
Коментари Харесай

50 км е опашката от тирове на ГКПП "Капитан Андреево"

50 км е опашката от тирове, които чакат на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " в посока Турция, заяви Нова телевизия. Камионите доближават чак до Харманли, а към опашката се причисляват нови тирове, които пристигат под ескорт от вътрешността на страната. През последното денонощие през „ Капитан Андреево ” са минали единствено 1400 камиона. 

Като част от ограниченията против разпространяването на ковид от 19 март за влизане в Турция не се пропущат непознати жители с леки коли, микробуси и рейсове, могат да минат единствено турски жители. Пропускат се и товарни коли на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " и на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Лесово " в двете направления. Български жители влизат у нас и през трите гранични пункта с Турция. 

Обстановката на граничен пункт „ Дунав мост ” край Русе обаче е спокойна, за разлика от миналата седмица, когато на денонощие през пункта прекосяваха над 2 500 тежкотоварни автомобила. В последното денонощие камионите, минали през " Дунав мост " са намалели до 1 500, като 900 от тях са влезнали в страната от Румъния, където опашката беше към 20 км. От 14 март румънските гранични управляващи спряха преминаването на хора и коли на граничните пунктове, съпределни на българските Никопол, Свищов, Кайнарджа, Крушари и Кардам. Ограничението е за 30 дни.

На ГКПП " Кулата ", на границата с Гърция, трафикът е натоварен за товарни коли, събощават от Министерство на вътрешните работи.

На границата със Сърбия - на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Връшка чука ", движението е обикновено. На двата пункта се прекратява пропускането на всички пътуващи с леки коли, микробуси и рейсове в двете направления. Преминават единствено камиони.

На Граничен контролно-пропусквателен пункт " Гюешево ", на границата с Република Северна Македония, трафикът е естествен. На влизане в районен съд Македония не се пропущат непознати жители, пътуващи с леки коли, микробуси и рейсове. Македонски жители се пропущат на вход единствено на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Гюешево ".

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР