50-годишна жена е арестувана в Бризбейн във връзка с шевните

...
50-годишна жена е арестувана в Бризбейн във връзка с шевните
Коментари Харесай

Арестуваха жена за иглите в ягоди в Австралия

50-годишна жена е задържана в Бризбейн по отношение на шевните игли в плодове в Австралия, оповестява БиБиСи.

Полицията оповестява, че карцерът е "след комплицирано... и обстойно следствие ". Жената се чака да бъде упрекната в неделя вечер. Проведено е национално следствие, откакто шокирани купувачи за първи път оповестиха за иглите през септември. Получени са над 100 известия за игли, открити в ягоди.

Земеделските стопани бяха принудени да изхвърлят тонове плодове, а супермаркетите извадиха плодовете от продажба. Първите случаи са от Куинсланд, където човек бе признат в болница със стомашни болки, откакто е ял ягоди.

Страхът обзе всеки австралийски град, а по-късно и Нова Зеландия, повишавайки публичната паника. В отговор, австралийското държавно управление увеличи оптималния период за отнемане от независимост от 10 до 15 години.

Министър-председателят Скот Морисън дефинира слагането на шевни игли в ягодите с "тероризъм ": "Не е смешно, излагате на риск препитанието на работливите австралийци и плашите децата ".

В Куинсланд, където производството на ягоди е на стойност 160 млн. $ годишно, локалното държавно управление даде обещание 1 млн. $ за поддръжка на засегнатите аграрни стопани.

За информация, която води до арестуването и осъждането на причинителите, бе препоръчана премия от 100 000 $.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР