50-годишна испанска доброволно живя 500 дни под земята в пълна

...
50-годишна испанска доброволно живя 500 дни под земята в пълна
Коментари Харесай

Жена живя под земята 500 дни: Пропусна началото на войната в Украйна и смъртта на Елизабет II

50-годишна испанска непринудено живя 500 дни подземен в цялостна изолираност поради опит . Тя към този момент е извън дълбоката почти 70 метра пещера в региона на Коста Тропикал в южната испанска провинция Гранада, написа немското издание „ Шпигел “.

Беатрис Фламини, която е рисков състезател, влиза в пещерата на 48 години. Празнува там два рождени дни - сама подземен и в цялостно безмълвие. Тя се спусна на 20 ноември 2021 година - преди експлоадирането на войната в Украйна и гибелта на английската кралица Елизабет II.

Изнемощялото, само че усмихнато лице на Дом, остана като един от емблематичните моменти на избавителната интервенция

Експериментът е деликатно следен от група учени. Целта им е да изследват опциите на човешкия разум и хронобиологичните явления. Обектът на проучването им е оставен без часовник и мобилен телефон за година и половина, с цел да няма връзка с външния свят.

Беатрис Фламини напусна пещерата през март 2023 година със слънчеви очила, каска и необятна усмивка , написа още „ Шпигел “. На многочислените журналистически въпроси тя дава отговор, че първо има потребност от топъл душ. В късото си изказване испанката разказва прекарването като „ чудесно “.

Целта на учените е да ревизират по какъв начин концепцията за време се трансформира в среда, в която липсват хронологични ориентири

Мълчах година и половина . Не съм говорила с никого, с изключение на със себе си “, споделя още дамата. Тя има леки проблеми с равновесието и по тази причина се постанова да бъде подкрепяна.

Испанката споделя също по този начин, че е поддържала форма с ежедневна гимнастика. Времето си запълвала с изобразяване и плетене на вълнени шапки. 

Нанесени са големи вреди

Престоя ѝ подземен е следен от две камери GoPro, с цел да се документира всичко. Според научния екип, който се грижи за нея, тя е изпила към хиляда литра вода и е прочела почти 60 книги.

Според испанските откриватели Беатрис Фламини усъвършенства международния връх, подложен от италианката Кристин Ланцони, която прекара тъкмо 269 дни в пещера през 2007 година

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР