5% е ръстът на пренощувалите чужденци и българи общо в

...
5% е ръстът на пренощувалите чужденци и българи общо в
Коментари Харесай

5% ръст на нощувките в хотелите у нас

5% е растежът на пренощувалите чужденци и българи общо в местата за настаняване с 10 и повече кревати в цялата страна през 2019 година в съпоставяне с 2018 година Това регистрират от Министерството на туризма.

През декември общо нощувките в местата за настаняване с 10 и повече кревати нарастват със 7,2 на 100 по отношение на същия месец година по-рано. За последния месец на годината нощувките в местата за настаняване с 4 и 5 звезди се усилват с 11% спрямо предния декември, като в тях са повече от половината от осъществените нощувки на чужденци и българи в местата за настаняване над 10 кревати за месец декември.

За последния месец на изтеклата година приходите от нощувки във всички места за настаняване с 10 и повече кревати са 52,228 млн. лева, нараствайки с 8,1%, а постъпленията в 4 и 5 звездните хотели се усилват с 8,5% спрямо декември 2018 година

Резултатите демонстрират стабилно развиване на българския туризъм, независимо от провокациите и компликациите през 2019 година, разяснява министър Николина Ангелкова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР