48 мигранти са пътували в автобуса, който след преследване помля

...
48 мигранти са пътували в автобуса, който след преследване помля
Коментари Харесай

Загиналите в Бургас полицаи – на 43 и на 31 години, издирват шофьора, превозвал 48 мигранти

48 мигранти са пътували в рейса, който след гонене помля патрулка в Бургас и умъртви двама служители на реда, родени през 1979 година и 1991 година, оповестиха от прокуратурата в морския ни град и показаха съболезнования на околните на починалите униформени.

научи, че по-младият служител на реда е бил благоприятен и очаквал с неспокойствие сватбата си. Неговата близка, журналистката Катя Касабова, показа, че той не е трябвало да работи във съдбовната нощ, само че е взел дежурство, с цел да помогне на сътрудник "

" Само през последните три месеца той е награждаван няколко пъти за проявен подвиг. Той към този момент е бил образец в Пето РПУ в престъпния бранш. Вчера е трябвало да почива и нощес взема изключително дежурство, с цел да помогне на сътрудниците си ".

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев се закани страната да предприеме изключително съществени ограничения против каналджиите и незаконните мигранти.

" Действията, които ще последват в идващите дни, ще бъдат извънредно мощни по интензитет, такива каквито не са провеждани досега. Ще засилим освен защитата по границата, ще засилим и предварителната защита работата с тези лица, с моторните транспортни средства, с всичко останало. Очевидно има лица, които се занимават с това трайно на територията на България. След няколко дни ще се постарая да няма такива. Всички благоприятни условия ще използваме в идващите дни да решим този проблем. Работим по подозрения и информация, че има вътрешни хора, кардинално забъркани в тези пропускания на хора през границата - от системата на Министерство на вътрешните работи ".

Министърът на защитата от служебното държавно управление Димитър Стоянов даде обещание, че защитата по границите ни ще бъде подсилена с още над 300  военнослужещи.

Няма потърпевши мигранти при случая, заяви здравният министър Асен Меджидиев: " От мигрантите няма потърпевши, няма настанени в болница. Моите съболезнования на околните на починалите служители на реда, само че от мигрантите сега нямаме проблематични случаи по моя информация ".

Окръжният прокурор Георги Чинев, който е на мястото на нещастието, заяви, че се търси един човек, като се допуска, че той е водачът.

По думите му, пасажерите в рейса са били най-вече млади мъже, само че има също дами и деца, измежду тях обаче няма тежко потърпевши.

Според него дейностите на водача на рейса са " умишлен целеустремен тенденциозен акт ".

" С оглед на сложността на случая и огромния публичен интерес следователи поемат огледа на местопроизшествието ", съобщи Чинев.

Окръжният прокурор добави още, че предстоят да се вземат крути и решителни ограничения за оправянето с казуса с незаконната миграция през страната.

На мястото на случая към момента има екипи на полицията, пожарната и коли за спешна помощ. 

Кметът на Бургас Димитър Николов разгласи, че на следващия ден в града ще бъде разгласен Ден на печал в памет на починалите двама полицейски чиновници. 

" В моите очи те са герои ", сподели той.

На мястото на случая дойде и служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, който се чака на място да даде детайлности за нещастието.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР