48-годишният Тони е единствената горила в зологическата градина в Киев.

...
48-годишният Тони е единствената горила в зологическата градина в Киев.
Коментари Харесай

Заради прекъсванията на тока: Застрашена ли е горилата Тони в зоопарка в Киев?


48-годишният Тони е единствената горила в зологическата градина в Киев. Той обаче ненавижда студа и за гледачите му е непрекъснато предизвикателство да го държат на топло, поради ежедневните спирания на тока в резултат на.

Електричество няма от четири до 12 часа дневно. Така зоопаркът е заставен да пали пещ на дърва, с цел да може Тони да се усеща удобно и добре, написа Ройтерс.

През последните месеци Русия бомбардира електропреносната мрежа и отоплителната инфраструктура на Украйна. Въпреки че до момента зимата беше относително мека, температури от към нула градуса денем и минус 10 градуса през нощта са прекомерно ниски за Тони и други животни от тропическите страни.
Горила Тони е единствената в зоопарка в Киев
Снимка: Reuters

„ Когато токът бъде спрян и отоплението спре, би трябвало да измислим решение за нашите примати, с цел да не измръзнат. Те се нуждаят от температура от най-малко 20 градуса по Целзий “, споделя Валентина Дикарова, експерт по приматите в киевския зоопарк.

Затова в секцията за примати е сложена пещ на дърва. Всяка заран тя се пали, с цел да поддържа температурата, нужната за приматите. Когато липсва светлина, приматите пък стават по-малко дейни и стопират да се хранят. Като краткотрайно решение те са конфигурирали осветяване, захранвано с акумулатори.
Горилата има потребност от топлота от най-малко 20 градуса
Снимка: Reuters

„ Знаем, че февруари ще бъде тежък месец за нас и би трябвало да създадем всичко допустимо, с цел да не схванат нашите животни, че оттатък загражденията им се води война “, споделя шефът на киевския зоопарк Кирил Трантин.

Помощта към този момент идва и от Германия. Екипът на зоологическата градина в Берлин е съумял да събере 400 000 евро под формата на вноски от доброжелатели, с цел да заплати за генератори, които да оказват помощ на животните в Киев да живеят по-добре.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР