47 наши сънародници, които се оказаха блокирани в Мароко заради

...
47 наши сънародници, които се оказаха блокирани в Мароко заради
Коментари Харесай

47 български туристи от Мароко кацнаха с извънреден полет в Истанбул

47 наши сънародници, които се оказаха блокирани в Мароко поради ограниченията, подхванати от локалните управляващи по отношение на разпространяването на ковид , кацнаха с ексклузивен полет на Турските авиолинии към 6.00 на летище Истанбул.
Там българските жители бяха посрещнати от консула ни Никола Узунов, оповестиха от Министерството на външните работи.
14 неорганизирани туристи, пътували със самолета, са си закупили билети за полета Истанбул-София и се прибират в България със аероплан.
Останалите ще се приберат с рейс.
Генералното ни консулството ни в Одрин е осведомено за маршрута на прибиране на сънародниците и ще окаже подпомагане при прекосяването им през турско-българската граница. На територията на България те ще бъдат извозени с рейс, нает от туроператора, провел пътуването им в Мароко.
Завръщането им стана допустимо с помощта на напъните на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, която през вчерашния ден беседва по телефона с сътрудниците си от Турция и Мароко – Мевлют Чавушоглу и Насер Бурита, и с напъните на посолството ни в Рабат.
Преди минути от Аман за Букурещ излетя самолетът със 116 европейски жители, измежду които и последните 6 българи, намиращи се в Йордания.
Посолството ни издейства позволение от краля на Йордания Абдула Втори за реализирането на полета след затварянето на йорданското въздушно пространство, оповестиха от Министерство на външните работи.
В взаимна съгласуваност с няколко европейски посолства за извеждането и на техните бедстващи жители от страната, дипломатите ни съумяха да приберат последните българи, намиращи се в Йордания. На 16 март с напъните на Министерство на външните работи и посолството ни в Йордания 20 български туристи съумяха да изоставен Йордания с полет на „ Райънеър “ и с под наем полет на друга самолетна компания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР