450 000 лв. е печалбата на Североизточното държавно предприятие за

...
450 000 лв. е печалбата на Североизточното държавно предприятие за
Коментари Харесай

Директорът на СИДП: Няма да оставим желаещи без дърва

450 000 лева е облагата на Североизточното държавно дружество за полугодието
Седмица след встъпването си в служба шефът на СИДП инж. Петър Петров организира първата си среща с шефовете на горските и ловни стопанства, които са в обсега на предприятието. Пред сътрудниците си той сподели, че в този момент - след привършване на шестмесечието, е моментът да се направи разбор на резултатите, да се видят мощните и слаби страни в работата на териториалните поделения, с цел да може в края на годината да се реализиран допустимо най-хубавите резултати. 

По време на събирането се даде опция на всеки един от шефовете на 18-те стопанства да запознае присъстващите с финансовите резултати, осъществяването при използването на дървесина, лесокултурните мероприятия, работата по плановете, осъществяването на дълготрайните контракти и други действия.

Относно използването и реализацията на дървесина с осъществяване към и над 50% се похвалиха от горските стопанства в Нови пазар, Варна, Генерал Тошево, Смядово, Омуртаг и Суворово, както и ловните стопанства Балчик, Шерба, Черни Лом, Паламара и Тервел. Директорите регистрираха, че с положителни темпове върви и снабдяването на популацията с дърва за огрев, само че по селата нещата още веднъж се случват по-бавно, тъй като хората чакат да получат помощи си за отопление и едвам по-късно ще заплатят декларираните количества.

Директорът на ДЛС-Шерба инж. Йордан Радославов повдигна още един значим въпрос – снабдяването с дърва на хората , които по една или друга причина ще подадат заявките си след законовият период. Инж. Петров го увери, че въпросът ще бъде прегледан още тази седмица и няма да се допусне нито едно семейство от Североизтока да остане на студено през зимата.

Главният финансист на СИДП Янко Янков срещна присъстващите и с финансовото положение на предприятието. Той регистрира облага от 450 000 лв. към 30 юни 2023 г.  В диалозите си с инж. Петър Петров част от шефовете споделиха терзания, свързани с другите действия по план „ Подобряване природозащитното положение на територията на СИДП “ по Оперативна програма „ Околна среда 2014-2020г. “.

Стана ясно, че в някой от териториалните поделения към момента компаниите не са почнали част от дейностите. От друга страна плановете по стратегия Life „ Земите и горите на орела “ и „ Горите на Североизтока “ се извършват съгласно разчетените графици, като дейностите по плана за орела ще приключат тази година. Инж. Петров обърна особено внимание и на разсадниците, като разяснява, че този на ДЛС-Балчик е с най-хубави резултати и би трябвало останалите да стигнат положително равнище на обезпеченост с фиданки. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР