45-годишният Васил Темелакиев е с два ампутирани крака, но това

...
45-годишният Васил Темелакиев е с два ампутирани крака, но това
Коментари Харесай

Мъж без крака шофира сам автомобил

45-годишният Васил Темелакиев е с два ампутирани крайници, само че това не го стопира. Смелият мъж е доста деятелен и даже кара кола, което е неповторимо достижение в неговото положение.

Животът на борбения Васко радикално се прекатурва преди 7 години, когато получава заболяване на артериите. Заради затруднение и задръстване на кръвоносните съдове се постанова първо да отрежат единия му крайник, след което и другия. Въпреки тежката си орис Васил не се оплаква и може да бъде образец за подражателство.

" Без два крайници устоях тъкмо 3 дни и взех решение да взема живота в свои ръце. Затова самичък пригодих колата си, с цел да мога да карам. Така започнах да излизам по-често и да се виждам с другари ", прецизира " България Днес ".

По специалност Васил е автомонтьор. От дребен прекарва дните си сред колите и техните поправки, което му дава нужните познания самичък да приспособи автомобила си за инвалиди.

" Двете тежки интервенции не прекършиха духа ми, а в противен случай, трансфораха ме в същински войник. След като отрязаха единия ми крайник, продължих да отивам на работа. Ремонтирах коли и всички ми се възхищаваха ", споделя Темелакиев. По думите му се пробва постоянно да гледа положително на живота, даже и откакто ампутират втория му крак.

" Не желая и няма да се предам! Тайната за това да се усещам добре е непрекъснато да съм измежду хора. Съветвам всеки, който се намира в моята обстановка, да не се залежава и да се стреми непрекъснато да бъде в придвижване ", споделя Васил. По думите му всички поданици на селото го познават и постоянно го черпят с кафе, щом го видят.

" Имам жена и две прелестни дъщери. С нас живее и майка ми, която ми е помощник. Тя доста оказва помощ с готвенето и сервирането на масата. Щастлив съм, тъй като съм заобиколен от обичаните си хора, които постоянно ме поддържат ", с усмивка заключи пред вестника Васил.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР