Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски на среща с

...
Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски на среща с
Коментари Харесай

Зеленски: Международните партньори на Украйна се страхуват, че Ру...

Това съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски на среща с представители на медиите, оповестява Укринформ.

" Смятам, че сътрудниците се опасяват Руската федерация да не загуби тази война. Те биха желали Украйна да завоюва по подобен метод, че да не загуби Русия. Защото това би било непредсказуема загуба и непредсказуема геополитика. Вярвам, че това не е работещ вид.

 

За да може Украйна да победи, би трябвало да ни бъде предоставено всичко належащо за успеха ", съобщи Зеленски.

 

На 15-16 юни в Швейцария ще се организира Глобална среща на върха за мир на равнище водачи на страни, на която ще бъде разисквана Украинската формула за мир.

 

Покани за присъединяване в срещата на върха са изпратени до повече от 150 страни и интернационалните организации.

 

" Би било по-логично украинските военни да се образоват в Украйна, в сравнение с да се изпращат новобранци в други страни ", сподели още Володимир Зеленски съобщи това по време на среща с публицисти, разяснявайки концепцията, изразена от френския президент Еманюел Макрон, да изпрати инструктори в Украйна, които да образоват украинските военни.

" Обучението в Украйна е разумно - към този момент сме говорили за това. То е по-бързо, в сравнение с да отидем, да речем, във Франция или даже в Полша. А по-късно, съдействието в региона на разминирането, е допустимо да се сътвори център за ремонт на френско съоръжение, да вземем за пример, непосредствено в Украйна, с цел да не го изпращаме във Франция. Честно казано, виждам на това доста позитивно. Всичко това би могло да бъде стъпка, която да насърчи и други страни. Тоест, отваря нова страница в тази война ", съобщи украинският държавен глава.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР