45-годишна русенка осъди Топлофикация. Дружеството трябва да й изплати 80

...
45-годишна русенка осъди Топлофикация. Дружеството трябва да й изплати 80
Коментари Харесай

Русенка осъди Топлофикация за 80 000 лв

45-годишна русенка осъди " Топлофикация ". Дружеството би трябвало да й изплати 80 000 лв. поради нанесени физически и душевен контузии. Преди година дамата пропадна в яма с вряла вода поради повреда на махленски топлопровод и получи тежки изгаряния.

Русе

Година след случая, при който на път за у дома Нергиз Юсеинова пропадна в необезопасена дупка на " Топлофикация ", дамата отхвърля да се среща с който и да било. Претърпяла е седем интервенции поради изгарянията. Ограничила е обществените си контакти, спряла е да работи поради трайните белези. Затова се срещаме с юристите ѝ.
Мария Батулова - юрист: Никакви компенсации не могат да компенсират преживения смут от нея, продължителния и неприключил интервал на възобновяване.
Съдът реши, че е имало безучастие от страна на чиновниците на " Топлофикация ". Въпреки че за повредата се е знаело от сутринта, в 19.00 часа мястото към момента не е било оградено. Нергиз Юсеинова и юристите ѝ се надяват, че с това дело ще накарат " Топлофикация ", а и останалите компании, при поправки или повреда, най-малко да обезопасяват обектите си.
Светослав Михов - юрист: Думите на госпожа Юсеинова, които ние също споделяме, е, че в случай че се бе работило по добре написани правила и ясна и елементарна методика, не би се достигнало до този резултат.
Решението на Окръжен съд - Русе предстои на обжалване в двуседмичен период.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР