44-тото Народно събрание проведе днес последното си заседание. Заседанието имаше

...
44-тото Народно събрание проведе днес последното си заседание. Заседанието имаше
Коментари Харесай

44-тото Народно събрание проведе последното си заседание

44-тото Народно заседание организира през днешния ден последното си съвещание. Заседанието имаше една единствена точка - закриване на 44-тият парламент.

Председателят Цвета Караянчева откри съвещанието, в зала бяха регистрирани 194 народни представители.

По традиция ръководителите на парламентарните групи имат заключителни думи. Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова дефинира миналите 4 години като нелек интервал, мина през политически и геополитически разтърсвания и здравната рецесия. Тя уточни, че няма партия, която може да ръководи сама. Веднага след изборите ГЕРБ ще постави старания за възобновяване на естествения разговор сред институциите и политическите сили, даже с риск да платят тежка цена за това. Призова политиците да надскочат тяснопартийните си ползи и да слагат преди всичко ползите на жителите.

Председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия на България " Корнелия Нинова прикани да се възвърне държавността, институциите да подсигуряват на жителите сигурност, успокоение, съответно опазване на здравето, обучение и работа. Подчерта, че в този интервал Българска социалистическа партия отхвърли да влезе във властта и в подмолни сделки и са били същинска опция на ръководещите. Посочи, че са изпълнили всички свои предизборни обещания.

Парламентарната група на Движение за права и свободи се отхвърли от декларация от парламентарната естрада.

Съпредседателят на ПГ на " Обединени патриоти " Искрен Веселинов уточни, че те освен са взели участие във властта, а са се опълчили на отрицателни трендове. Посочи, че те са разрушили модела и по този начин са посочили, че Движение за права и свободи може да бъде отстранена като политически балансьор.

Лидерът на " Воля " Веселин Марешки сподели, че партията му завършват първия си мандат с по-високо доверие. Посочи, че те са посочили, че с доста воля страната може да се оправи с корупцията. Марешки прикани сътрудниците си да се преклонят пред работата на лекарите, учителите и служителите на реда. Призивът му беше чут и всички депутати се изправиха на крайници и демонстрираха своето почитание с ръкопляскания.

От името на нечленуващите в парламентарна група Красимир Янков съобщи, че прогресивните социалисти ще работят за българска линия, отстояваща националния интерес. Призова всички на 4 април, спазвайки противоепидемичните ограничения, да излязат и да гласоподават.

В умозаключение ръководителят на 44-тото Народно заседание Цвета Караянчева пожела на депутатите, които още веднъж ще влязат и в идващия парламент, да носят поуката от позволените неточности, а на тези, които ще влязат за първи път - да не не помнят обещанията си. Тя изрази признателност към хилядите доброволци - покровители и наблюдаващи, които ще наблюдават за честността на изборния развой. Посочи, че те ще са поръчител за обективен избор и лъчение на законно национално посланичество. Заяви, че на изборите всеки глас има значение и ще бъде почтено преброен. Призова за висока изборна интензивност.

44-тото Народно заседание завърши своята работа с обща фотография на депутатите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР