44-годишният Галин Гаврилов е цял живот обущар и тапицер, от

...
44-годишният Галин Гаврилов е цял живот обущар и тапицер, от
Коментари Харесай

Обущар от Плевен към политиците: Да влязат в обувките на обикновения човек

44-годишният Галин Гаврилов е „ цялостен живот обущар и тапицер, от 19-годишен “.

В ателието си сега той създава танцови обувки за читалища.

„ В тази рецесия, в това меланхолично въодушевление на всички, в тази подтиснатост, тази меланхолия доста хора намират утешения в танците . И популярност богу, че тези школи някак си мърдат и съществуват “, споделя обущарят пред БНР.

Допреди две години с поправката на обувки можеше умерено да поддържаш семейство, твърди Гаврилов. Не да живееш пищно, само че да си облечен и сит.

„ Сега обаче… нас ни удря постоянно първо рецесията – ще си обуеш остарели обувки, караш и без да излизаш и без да си купуваш нови. “

Преобърна се мисленето – да си купя скъпа обувка и да я нося години наред, наводниха ни с евтини обувки по 10 лв. и за зима, и за лято, споделя наблюденията си обущарят.

Занаятът обаче стартира да изчезва , признава Гаврилов, който се занимава и с корекция на мебели.

„ Много са малко сътрудниците. Аз съм един от най-младите. По-млади не съм виждал, откогато аз съм почнал да се занимавам. “

32 години към този момент нищо не се случва , прави равносметка Галин Гаврилов. По прилика със „ Съединени американски щати – страна на неограничените благоприятни условия “, той счита, че България също е такава страна.

„ Убедихме се, че който каквото си пожелае, откъдето и да пристигна, каквото и да му се прави, просто го прави, без значение неприятно и положително. Напоследък единствено неприятно остана да се прави. Много дребен % е положителното, което се прави за тая страна, за народа и за живота. Всеки желае да стигне до властта. Видяха, че е ужасно нещо да си на власт . “

Гаврилов акцентира, че обича България и макар че е имал „ и финансова, и морална, и другарска ръка “ да отиде да работи в чужбина, е избрал да остане тук.

„ С вярата, че България си е моята татковина и тук желая да пребивавам аз, фамилията ми, околните ми. “

Обущарят поучава политиците:

Да влязат в обувките на елементарния човек . “

И добавя:

„ Трябва да са патриоти, наложително . “ 
Чуйте повече в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР