43-годишен мъж от Белица страда от бъбречна недостатъчност, единствената му

...
43-годишен мъж от Белица страда от бъбречна недостатъчност, единствената му
Коментари Харесай

"Започнаха да ми отказват краката, тялото": Жена ще стане донор на съпруга си, нужни са им 20 000 евро

43-годишен мъж от Белица страда от бъбречна непълнота, единствената му вяра сега е трансплантация на бъбрек в Турция. Неговата брачна половинка ще бъде донор, за интервенцията обаче са нужни 20 000 евро - непостижима сума за фамилията.

Преди 2 години Станко Мешинаров постъпва в болница поради пневмония. Лекарите обаче откриват и различен сериозен проблем.

“Когато те ми споделиха, че бъбреците ми са отказали, аз не повярвах, дори ми дадоха един документ, че би трябвало да се включа на диализа, само че отхвърлих. Разписах сe ”, споделя той.

След 6-годишно очакване донор към този момент има, само че е в болница в Сан Диего, Съединени американски щати

Мъжът се пробва да продължи живота си както досега и даже да върви на работа.

„ В един даден миг, започнаха да ми отхвърлят краката, тялото. Не се усещах към този момент добре. Когато тръгнех, желаех да седна - нямах никакви сили “, споделя Станко.

Налага се още веднъж да постъпи в болница, а доктор съумяват да го убеди, че има потребност от съществено лекуване.

„ Той ми сподели: Станко, излизаш от врата, падаш и си отиваш. Това беше момента, крещя си, Боже, каквото и да става, потеглям и това е, различен избор нямам “, споделя мъжът.

След няколко съвещания излиза наяве, че трансплантация на бъбрек е единственото избавление за него. Съпругата му Мария е компактно до него и взема решение да стане негов донор.

„ Имаме 80 % съвпадане, с една кръвна група сме. Просто, не имах вяра, само че знам, че това е знак от Бога. Да ми помогне, да си имам другарче до мене. Благодаря на Бога, че ми е дал късмет да му оказа помощ “, споделя Мария Мешинарова.

21-годишното момиче се бори с тежката диагноза сарком на Юинг

Семейството се среща с лекари от Турция, които им вдъхват вяра, само че и ги изправят пред ново тестване.

„ Казаха,че няма никакъв проблем да създадат трансплантацията, че за 8 дни всичко ще ок и ще си дойдем в България. Дадоха и ни и какъв брой ще коства всичко - 20 хиляди евро “, споделя Мария.

Семейството моли за помощ всеки, който има опция, да помогне. Защото от две години работят единствено Мария и синът ѝ.

„ Мили хора, смилете се и ни помогнете! И давам обещание, че когато някой различен има потребност, и аз ще се откомандировам, тъй като знаем какъв брой е мъчно, да се съберат парите “, приканва още брачната половинка на Станко. Здравният посредник от Белица Сергей Кафеджиев е до тях от самото начало, познават се от деца и ги разказва като работливи и почтени хора.

На 20-годишния Стефан Атанасов му следва втора трансплантация на стволови кафези

„ И таман, когато мислеха, че всичко е наред, пристигна този проблем. И в този момент е нужно, ние, да създадем нещо. И съм сигурен, че ще има хора, които ще се отзоват. Сумата е голяма, за нас е непостижима, само че в случай че се съединим всичките, можем да създадем знамение “, разяснява Сергей Кафеджиев.

Станко и Мария би трябвало да заминат за Турция на 25 юни, само че - с цел да се случи това, те би трябвало първо да съберат нужната сума за интервенцията. Днес, вярата им е във всички положителни хора с огромни сърца, които могат да им подадат ръка.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР