41 семейства с репродуктивни проблеми ще бъдат подпомогнати финансово от

...
41 семейства с репродуктивни проблеми ще бъдат подпомогнати финансово от
Коментари Харесай

41 семейства с репродуктивни проблеми ще бъдат подпомогнати финансово от Община Варна

41 фамилии с репродуктивни проблеми ще бъдат подкрепени финансово от Община Варна. С тях на утвърдените от началото на годината двойки става 65. 

11 от двойките ще получат по 3 500 лева за процедури с донорска яйцеклетка, а останалите – по 2 000 лева за медицински проучвания. Това бе обявено на днешното си съвещание комисията по опазване на здравето към Общинския съвет, на което беше гласувано финансирането. 

От бюджета на инвитро програмата, който тази година е в размер на рекордните 376 000 лв., ще бъдат отпуснати 98 500 лева Молбите на три от фамилиите бяха отхвърлени, защото не дават отговор на Правилата за разпределяне на финансова помощ за лекуване на неплодородие. 

Съветниците утвърдиха също еднократни помощи за лекуване на 96 варненци, измежду които 12 деца. Финансовата поддръжка варира сред 150 лева и 1 500 лева Само един пациент ще получи 2 000 лева за лекуване на тежко заболяване. Общата гласувана сума е в размер на 46 950 лева. 

На 22 души беше отказана помощ, защото са дали непълна документи или не дават отговор на критериите за подкрепяне. Повечето от тях са поискали финансиране при ниски разноски за лекуване. 

Преди да бъдат изплатени средствата, е належащо решение на Общинския съвет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР