41-годишния машинист Димитър Михнев и 60-годишния му помощник Радослав Петков

...
41-годишния машинист Димитър Михнев и 60-годишния му помощник Радослав Петков
Коментари Харесай

Една Година От Трагедията В Хитрино. Ето Какво Се Случва С Пострадалите Днес

41-годишния ватман Димитър Михнев и 60-годишния му асистент Радослав Петков са упрекнати за това, че на 10 декември м.г. при ръководство на преносим железопътен състав по несъобразителност са предизвикали гибелта на 7 души и телесни повреди на други 14 души в шуменското село Хитрино, като казусът е изключително тежък.

При подредено влизане в гара Хитрино на трети отклонителен коловоз Димитър Михнев не е извършил неотложно, тъкмо и абсолютно напътствията на сигнала на предупредителния семафор. При нахлуване в гарата той е управлявал влаковата комбинация със скорост 78 км/ч. и не е понижил скоростта до 40 км/ч.

През последните дни в общественото пространство се появиха подозрения за това дали заслужено се разпределят събраните пари от дарителски акции и от отпуснатите от страната, Европейския съюз и разнообразни компании средства и материали.

От Движение за права и свободи, преди месеци, даже изключиха кмета на селото Нуридин Исмаил точно поради подозрения за злоупотреби с милионите левове.

Общественият съвет в Хитрино правомерно разпределя помощите за потърпевшите, увериха от Българския Червен кръст.

Днес в селото ще бъде и районният министър Николай Нанков.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР