400 машини ще са на разположение за пробно гласуване, заяви

...
400 машини ще са на разположение за пробно гласуване, заяви
Коментари Харесай

400 машини ще са на разположение за пробно гласуване

400 машини ще са разполагаем за пробно гласоподаване, съобщи зам-председателят на ЦИК Димитър Димитров. По думите му демоверсията, която е качена на тях за проява, ще бъде налична задоволително дълго време. " Всеки, който има някакво предрешение или любознание даже, би могъл да пипне машината. Такава акция и преди е била проведена, само че е била в доста по-скромни мащаби ", акцентира Димитров.
" Цялата интервенция с разяснителната акция и демоверсията на машините има такава цел. Използването на устройства за гласоподаване намалява интензивността и тя се движи малко под 40%. Базовата настройка да се употребяват устройства е към 38 на 100 по разнообразни оценки. Това, че се надминават 40% присъединяване, се дължи на всички останали, като гласуването в чужбина, гласуването с хартия ", изясни Димитров. Той напомни, че във всички секции, където има над 300 подадени гласа на предишни избори, ще има повече от една машина. Засега не е належащо да има и трета машина в някоя секция, посочи Димитров.
Резултатите от изследванията, осъществявани в изборния ден, ще се афишират не по-рано от 20 часа, реши ЦИК. С него се не разрешава под каквато и да е форма общественото разгласяване на каквито и да са резултати от изследвания, осъществявани в изборния ден преди приключването му.
До 24 септември в това число или седем дни преди изборния ден организациите, които ще правят изследвания на изхода в деня на вота, показват в ЦИК заявление по пример. Анкетьорите не могат да вършат социологически изследвания директно пред изборните секции. Те би трябвало да работят на разстояние минимум три метра от изхода на помещението, в което се гласоподава.
При отваряне на изборните кутии и при определяне на резултатите от гласуването в изборното помещение може да участва по един регистриран анкетьор от записана социологическа организация в ЦИК. style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР