400 българи са били на метри от мястото на терора

...
400 българи са били на метри от мястото на терора
Коментари Харесай

Българин от Лондон: Никой не преследва 50 000 радикализирани британски мюсюлмани преди някой от тях да извърши атентат

400 българи са били на метри от мястото на терора в Лондон в събота вечер. Те са гледали театрално зрелище в постройка наоколо до моста, което е завършило тъкмо по времето на случая.

„ Точно когато свърши представлението разбрахме, че нещо се случва, над нас кръжеше хеликоптер. Театърът се намира на не повече от 150 метра по въздух от Лондон бридж”, разяснява Емил Русанов, който живее в Лондон и е бил на мястото в ефира на bTV. Атентатите станаха всекидневие, означи още той.

Започваме да се тормозим, тъй като очевидно ограниченията не работят, разяснява той. Според него обаче единствено с полицейщина казусът няма да бъде решен. Русанов означи, че консервативното държавно управление е направило съкращения на полицейския състав и на службите.

Преди да се извърши атентат, никой не може да бъде задържан. 50 000 радикализирани английски мюсюлмани са изтеглили управление на „ Ал Кайда” за терористични актове и тези хора не ги предследват по никакъв метод. Трябва да има промени в закона против тероризма, с цел да има ограничения, преди да се случат тези неща, а не по-късно да демонстрираме какъв брой сме мощни и обединени и какъв брой не ни е боязън от тероризма”, посочи Русанов.
По думите му голям брой радикализирани мюсюлмани се наблюдават от службите във Англия. „ Те са в радара, само че не са под микроскопа”, съобщи Русанов.

Основното възприятие в Лондон е на взаимност, сподели Добрияна Тропанкева, българка, която живее покрай мястото на нападението. По време на нападението тя се е прибирала след концерт към Лондон бридж.

Според нея обаче атентатите не би трябвало да се асоциират с избрани религии. В Лондон всички имаме другари, които са мюсюлмани, и това не е наложително нещо, което би трябвало да се свързва с тероризма, сподели Добрияна Тропанкева.

Част от хората, с които разговаряхме, задаваха въпроса за какво се случва, няма ли да спре, сподели и пратеникът на bTV Иван Боянов, който се завърна от Лондон. По думите му те не могат да схванат претекстовете на тези хора да лишават човешки живот.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР