40-годишна жена от Благоевград пък е приета завчера вечерта след

...
40-годишна жена от Благоевград пък е приета завчера вечерта след
Коментари Харесай

Шокиращо! Змия изпълзя от храстите и ухапа жена

40-годишна жена от Благоевград пък е призната завчера вечерта след захапване от змия.
Влечугото изпълзяло в междублоковото пространство в кв. „ Еленово “ и я клъвнало по пръста на крайници.
Над 10 ухапани от змии са потърсили лекарска помощ през миналите 3 месеца в МБАЛ – Благоевград.
Същевременно мъж изпадна в алергичен потрес след ужилване от стършел.
59-годишният Ив. Стефанов от Брежани е жилнат от стършел по главата, избавен е в реанимация на благоевградската болница. Инцидентът станал завчера в двора на дома му. Неочаквано рисковото насекомо го ужилило и той получил оток със задушаване. Близките му с персонален транспорт го транспортирали до Спешна помощ – Симитли. Предприети са дейности на място от екип отпред със завеждащия Мария Савева.
„ Пациентът бе признат изпаднал в алергичен потрес, с оток на езика и дихателна недостатъчност”, сподели началникът на реанимация в МБАЛ – Благоевград доктор Любомир Димитров и разясни: “Тежестта на ухапването зависи от възрастта, броя на ужилванията и здравословното положение на пациента сега. В съответния случай пациентът е жилнат в региона на главата, което е извънредно рисково. В незабавния филиал в Симитли дежурният екип е работил съответно, бързата реакция в такива обстановки е животорешаваща.
Хората, които са алергични, би трябвало да заобикалят местата, които притеглят инсекти – цветя, дървета, шубраци, и те би трябвало да носят със себе си противоалергични лекарства, когато са навън “, поучава доктор Димитров. Той посочи, че всяка седмица в реанимация постъпват пациенти с тежки алергии след ужилване от насекомо.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР