40-50% от хората, участвали в протеста на Възраждане, може да

...
40-50% от хората, участвали в протеста на Възраждане, може да
Коментари Харесай

Проф. Аргирова: 40-50% от протеста на Възраждане може да се заразят с КОВИД

40-50% от хората, взели участие в митинга на " Възраждане ", може да се заразят с КОВИД. Това съобщи вирусологът и консултант на премиера проф. Радка Аргирова.

По думите й огромна част от антиваксърите са имунизирани. 
Проф. Аргирова: Протестът против ограниченията е незаконно безумство
Протестът против защитните ограничения против ковид пред Народното събрание е незаконно безумство. Това съобщи проф. Радка Аргирова, чеп...
Прочети повече
Според нея зеленият документ за антитела би трябвало да отпадне. „ Това си е наше произведение. Това би трябвало да отпадне. Другият документ обаче  изрично би трябвало да остане “, обяснив ефира на Нова вирусологът.

Попитана има ли умряли хора с сложена трета дози, проф. Аргирова отоговори, че не е чувала да има. " Нито съм чула да има умрял, заразяване от " Омикрон ". В момента циркулират по едно и също време и " Делта ", и " Омикрон ". Повечето от смъртните случай са от " Делта ", добави тя.

„ Надявам се да не се стигне до запълване на 80% от леглата “, сподели проф. Аргирова.

Вирусологът обаче се тормози, че не се съблюдават най-обикновените ограничения. „ Боя се доста за възрастните хора, изключително в случай че те не се имунизирани, а са с доста съпътстващи болести “, изясни тя.
Проф. Аргирова желае надзор за коронавирус карантината, само че неуспехът още е забележим и чакаме страната
Най-вероятно Делта вълната и Омикрон вълната ще се застъпят. Очакваме всеки миг публично да потвърдим Омикрон в България, защото...
Прочети повече
Относно заболеваемостта при децата проф. Аргирова сподели, че те по-често предават вируса и не боледуват тежко. „ Но имат баби, дядовци и близки “.

Съветникът на премиера по здравни въпроси съобщи, че главната цел на новия проект за битка с пандемията е предварителна защита и понижаване на натиска върху здравната система.  

„ Подходът е към всички в обществото. Този проект се отличава с това, че имаме повече отговорност от страна на регионалните щабове. Ако имаме в Добрич някаква си обстановка, там би трябвало да се вземат ограничения, които няма да се взимат в Гоце Делчев ”, изясни проф. Аргирова и добави, че новия проект дава опция за предвидимост. " Хората могат да наблюдават трендовете и да са готови ".

Тя изрази вяра, че няма да се стига до запълване на интензивните кревати до над 80%.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР