4.06 Детски фестивал на рециклирането. Чрез игри, театър, спорт и

...
4.06 Детски фестивал на рециклирането. Чрез игри, театър, спорт и
Коментари Харесай

Календар: Изложба на Mr. Brainwash; Габровското биенале в София; Лудогорски маратон

4.06
Детски фестивал на преработването. Чрез игри, спектакъл, спорт и научни опити децата ще се научат по какъв начин и за какво се рециклира. Очаква ги футбол, баскетбол, хокей и тенис с рециклируеми боклуци от опаковки. Всеки може да донесе 5 празни пластмасови бутилки и да се състезавай с тях. Ще има проява на място
На стадион " Юнак ", в " Борисова градина ", от 10 до 14 ч.

4-5.06
Реклама
Бакхус StrEAT Fest. Шестото издание на уличния гурме фестивал ще се организира на Женския пазар. Ще има музика онлайн, както и прясно изпечени закуски и сладки печива, заведения за хранене с родна, интернационална и авторска кухня, занаятчийски виновност на винен бар, български крафт бири, най-хубавите локални фермерски артикули.

На Женския пазар, от 10 ч.

4-5.06

Фестивал " Вино и колело ". Организаторите оферират 10 точки в региона на Белоградчишките скали, които може да се обикалят с колела, както и да минете през десетте топ винарни в Северозапада, трасето е към 30 км. Който няма лично колело, може да наеме от Приключенски център - Белоградчик, колело. Теренът е най-вече планински, черни пътища, пътеки, без огромни изкачвания и спускания. Няма избран маршрут. Всеки самичък избира по какъв начин да стигне от един пункт до различен.
Реклама
Белоградчик, старт от Приключенския център, в 9 ч., записване на:

4.06 и 11.06

Мелба учебно заведение - възкръсване на остарели мебели с 3D принтиране. Събитието е на " Мелба начинания за дизайн ", част от серия просветителни класове за професионалното развиване. Водещ е Делчо Делчев, а участниците е хубаво да чертаят триизмерно или да се приготвят особено за курса с Rhinoceros, Fusion 360, AutoCAD. Софтуерът за 3D щемпел ще се разучава и употребява по време на работилницата, както и инструкциите за прилагане на самия 3D принтер. Ще се научите да материализирате хрумвания, решавайки съответен проблем с технологията за 3D принтиране.

В Smartfablab, от 10 ч., билет - 100 лева, студенти и възпитаници - 85 лева, записване на:
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Политика 2 Войната в Украйна 3 Имена 1 Политика 2 Свят 3 Коментари и разбори 1 Имена 2 Войната в Украйна 3 Инвестиции Реклама
4.06

Марокански пикник на зелена поляна. Шеф Ади от Adi`s Endless Summer се специализира в тематични кулинарни събития, след френския идва ред и на мароканския пикник. Менюто включва пикантна салата с нахут, хариса, моркови, зеленолистни зеленчуци и нар, баба гануш, хумус с плоски питки, патладжани с мляно телешко, маслини, лук, чушки и домати, пилешки тажин със зеленчуци, сушени кайсии и рас ел ханут с лимонен кускус. А десертът е бонбони от фурми и ядки.

На поляна с река над село Елешница, начало 14 ч., куверти: 60 лева

4.06
Бюлетин Капитал: Light
Всяка събота заран: просвета, изкуство, свободно време.
Вашият email Записване
Реклама
Среща с чешкия публицист Мартин Вопенка. Той е посетител на Софийския книжовен фестивал за деца. Романът му за млади читатели " Новата планета " е сравняван с " Игрите на глада " и " Игра на тронове ". Срещата на Мартин Вопенка с читатели ще бъде в събота на сцената на литературния фестивал, посред Пролетния базар на книгата. На идващия ден от 13 ч. в шатра 54, където са издателите му от " Изида ", писателят ще дава подписи.

На сцената на литературния фестивал в парка пред НДК, от 18 ч.

5.06

Танцов театър " Бизон ". Португалският хореограф Марко да Силва Ферейра е прочут с вплитането на хип-хоп, стрийт и градски танци и тематики в актуалните изпълнителски изкуства. В " Бизони " среща феновете с киборги, които не са способни просто да съществуват, те умеят да усещат фините струни на докосването с мускулестите си тела, да разпознават ясно миризмите, да виждат с орлов взор, да са подвластни на магията на страстите. Спектакълът е част от One Dance Week.

В Пловдив, Дом на културата " Борис Христов ", от 18 ч.

5.06

Лудогорски маратон. Деветото издание на спортното събитие включва триатлон (1.2/44/13 км), колоездене (42 км) и тичане (2, 13, 21 и 35 км). Трасето е напълно горско, а язовирът е сертифициран за къпане. Провежда се в красивата гора на предпазена зона Островче и зона за отдих Пчелина, покрай Разград. В зоната на старта или финала може да се къмпингува.

Местността Пчелина край Разград, начало 7 ч., регистрация на:

5.06

Операта " Пепеляшка " от Джоакино Росини. Либретото е на Джакопо Ферети, по едноименната приказка на Шарл Перо. Росини е на 25 години, когато написва " Пепеляшка ", само че към този момент има зад себе си поредност като " Севилският бръснар ", " Танкред " и други. " Пепеляшка " се смята за една от най-изящните партитури за вокал и отбор. Александрина Стоянова-Андреева дебютира в ролята на Анджелина (Пепеляшка), а Хрисимир Дамянов е в ролята на принц Рамиро. Диригентът е Жорж Димитров, а режисьорка е Вера Петрова.

В Софийската опера и балет, от 16:00 часа, билети на:

8.06-2.07

Изложба на Mr. Brainwash. Tова е артистичното име на френския махленски актьор Thierry Guetta, който живее и рисува в Лос Анджелис. Той добива огромна известност, когато за съдействието си с Банкси е номиниран от Академията за документалния филм Exit Through the Gift Shop. Същата година неговата картина Charlie Chaplin Pink доближава цена 100 000 $ в Ню Йорк, тя съставлява огромно платно, на което е Chaplin с кофа багра и четка в ръка. Изложбата му в София ще е първата за Източна Европа.

В изложба " Vivacom Art Hall Оборище 5 ", от 19 ч.

8.06

" Анимационерите ". Концерт по случай 25 години от основаването на една от най-интересните български различни групи. През 2000 година получават награди за най-хубав рок-алтернативен шлагер, а през 2002 година за най-хубав албум за " Плюс ". На сцената ще излязат вокалът Георги Згуров (Гурко), китаристът Николай Бекриев, бас китаристът Марин Петров, Владимир Василев на барабани и Цветан Методиев на синтезатори.

В клуб Terminal 1, начало 21:30, вход: 20 лева за първите 200 билета, 25 лева след изчерпването им и 30 лева на място, елементи на.

8.06
Фадо: Камане & Марио Лажиня. Португалският артист Камане и пианистът Марио Лажиня ще показват най-новия си албум в София като част от Европейския музикален фестивал. За гласа на Камане се приказва, че е по едно и също време кадифен и експресивен. Концертът се провежда дружно с Португалския културен и езиков център " Камойш ".
В зала " България ", начало 19 ч., билети от 30 до 50 лева
Карикатура от Шариф Арафа, част от 25-тото Габровско биенале.
До 23 юни

25-ото Габровско биенале на хумора и сатирата в София. Темата на изложбата е " Икономия на средствата ", определена освен поради пословичната габровска спестовност, а и поради климатичните промени. В София ще гостуват една част от творбите, селектирани от интернационално жури в раздел " Карикатура ".

В Националния природонаучен музей при Българска академия на науките
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР