39% от гражданите се информират за ваксините и ваксинацията срещу

...
39% от гражданите се информират за ваксините и ваксинацията срещу
Коментари Харесай

АНКЕТА: Откъде се информират за COVID ваксините българите?

39% от жителите се осведомят за имунизациите и имунизацията против COVID-19 от публични източници като Министерството на здравеопазването, Изпълнителната организация по медикаментите, районните здравни инспекции, уеб страниците и. Това демонстрират резултатите от анкета на тематика „ Откъде се информирате за имунизациите и имунизацията против COVID-19? “, оповестена на уеб страницата в интервала от 29 март 2022 година до 20 април 2022 година Тя се осъществя в границите на осведомителната акция „ + мен “ на Министерството на здравеопазването за изгодите от имунизациите и имунизацията против COVID-19.

21% от гласувалите означават, че информация за имунизациите и имунизацията против COVID-19 получават от интернационалните организации и здравни институти, 14% – от малкия екран, радиото и вестниците, 9% – от интернет новинарски уеб сайтове. Най-нисък е процентът на жителите, които показват като източници на информация общопрактикуващ или наблюдаващ доктор, и близки и другари – надлежно 4% и 2%. В анкетата са се присъединили 195 души.

Новата анкета, оповестена на уеб страницата, е на тематика „ Каква съгласно Вас е повода за намаляващия интерес към имунизацията против COVID-19 в страната? “. Хората могат да посочат един от следните отговори: отпадането на изключителната епидемиологична обстановка; други тематики, които ангажират публичното внимание в момента; намаляването в броя на новите случаи; множеството хора прекараха и имат вяра, че са защитени; убеждението, че пандемията е завършила или друго. Към 27 април най-вече от гласувалите са отбелязали като повода за намаляващия интерес към имунизацията против COVID-19 убеждението, че пандемията е завършила.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР