''Идеята в никакъв случай не е да се спъва държавата

...
''Идеята в никакъв случай не е да се спъва държавата
Коментари Харесай

Проф. Чорбанов: Не смятам, че Бил Гейтс се вълнува какво се случва в Чирпан

''Идеята никога не е да се спъва страната или още пък по-малко да се прави проблем на държавната политика, само че когато има тематики и неща, по които човек е способен, човек би трябвало да бъде напук. Досега не съм го казвал, само че е значимо когато хората получават препоръки да знаят от кого и дали можеш да се довериш. Разбира се, хората в науката, когато са неприятно настроени, настроението е отрицателно и персонално. Всеки може да влезе в профилираните научни уеб сайтове и да види всички изявления на един създател, че той работи с ваксини, че той е подобрявал общоприети ваксини. Тогава ученият не би следвало да мълчи. Затова няма офанзиви от учени във връзка с това дали съм способен. Лошото е, когато хората реагират според от техните мнения''. Това разяснява проф. Андрей Чорбанов, шеф на департамент „ Имунология “ в Института по микробиология на Българска академия на науките, в ефира на предаването " Честно казано с Люба Кулезич ", което се излъчва по ТВ Евроком.

" Тези, които ме подлагат на критика и не са съгласни с мен, никой няма да каже: " Този човек е правил цялостен живот ваксини, несъмнено е способен " '', добави проф. Чорбанов.

" Важно е да се разяснява, че аз съм приключил генно и клетъчно инженерство. Много е значимо, тъй като имунизациите против ковид, които сега се показват, и двете са артикул на генното инженерство. Когато се каже генно инженерство хората си показват Франкенщайн или модифицирани домати, които вървят по улицата. Това е една доста дълбока прекаленост, само че доста генно-инженерни артикули има. Като се стартира от примитивни неща като бирената квас, инсулинът също. Така че то е в доста аспекти, а в молекулярната биология то прави по този начин, че да се основават нови поколения ваксини, нови съвременни медикаменти, усъвършенствани източници. Генното инженерство е пътят за внедряването на най-хубавото в нашия живот ", сподели още той.

" Всички антиваксърски настроения се припокриха с многото незнайни въпроси към новите ваксини. Що се касае до класическите ваксини, в случай че има придвижване " ЗА " имунизациите, аз ще бъда начело да нося знамето. Аз съм твърдо за имунизациите. Всякакви тайни теории, Бил Гейтс и чиповете, биха били забавни за епизод на " Междузвездни войни ". Не считам, че Бил Гейтс се вълнува какво се случва в Чирпан. Ваксините са бизнес, като всичко останало, което се продава, и което се купува. Ако медицината и науката гледат на имунизациите за средство за предотвратяване на здравето за тези, които го създават, несъмнено. Никоя от компаниите, които създават ваксини не е част от " Органа на спасението ", тъй че те не го вършат безкористно ", разяснява имунологът.

" Ужас към имунизациите не би трябвало да има, а единствено сдържан песимизъм. Мястото, на което вирее ужасът от имунизациите е същото място, на което вирее ужасът от ковид. Властовите структури вкарват този проблем, като се стартира от международните, та до локалните. Самият факт, че започнаха по извънредно скришен метод да се водят договарянията за имунизациите, докара до това хората да мислят, че нещо ще бъде направено преди да бъде направено ", добави той.

По думите му страхът на международните държавни управления докара до това, че имунизацията беше създадена толкоз бързо. " Ваксините бяха разменна монета за американските избори, всеки един президент и министър-председател желае да бъде този, които да каже, че е донесъл спасението на нацията. Спасението е фактът, който ще е основополагащ. Колкото по-висока е опасността, толкоз по-смислено ще е спасението ", сподели проф. Чорбанов.

''Ако се вземе статистиката, в която се виждат хората, с които вирусът контактува, още веднъж ще кажа, че огромна част от хората не реагират, тъй като имат високо равнище на клетъчна отбрана. Нищо, че тези хора се дефинират като евентуално заразяващи, тъй като те не са регистрирани като заболели, не са минали болестта и теоретично те са евентуално заразни'', съобщи още имунологът.

" Вирусът е опакован в специфични липидни наночастици, чиято функционалност е да минава през липидните мембрани. Той в случай че не е липиден няма да влезе. Предвидено е да влезе самичък, с цел да може клетъчният уред да направи самичък белтъка, която тази осведомителна РНК входира. Чисто теоретично самото РНК не може да направи никакви промени, няма по какъв начин да се вгради в ДНК. Въпросът, който задавам е следният: Какво ще се случи, когато положителен човек се имунизира против вируса без да знае? Защото този вирус, като се изключи че носи своята структура, той носи и своите ензими, които да извърнат РНК в ДНК. Този принцип към момента не е тестван и не е потвърдено ", разясни професорът.

" Нормалният път на имунизациите е дълъг. За тестванията точно, с цел да се избегнат всевъзможни теоретични постулати, касаещи проби във времето. Краткотрайни резултати няма, а странични реакции има всяка ваксина, само че в границите на нормата. Обаче дълготрайните резултати на имунизацията не са ясни. Статистиката демонстрира, че някои хора реагират тежко на ваксини и на медикаменти, само че поради техните генетични особености. Опитът обаче ще покаже какво ще се случи в по-дълготраен проект. Критиките са, че в изследванията не са включени някои рискови групи, само че те не са толкоз доста по отношение на общия брой. Има разнообразни заболели групи, както и възрастови групи, само че броят им не е толкоз огромен по отношение на здравите хора. Няма бременни жена и деца ", добави още проф. Чорбанов.

" Ще бъда имунизиран с тази ваксина съответно, единствено в случай че бъда заставен, стеснен да пътувам и ми се вземат правата под някаква форма. В момента за тези неща единствено се приказва и са на доктрина, само че ще бъде извънредно дискриминационно, тъй като в случай че някой изисква пътуването ми да бъде съпоставено с имунизация, то тогава в тези ваксинални книжки би трябвало да бъдат сложени всички ваксини, да се ревизират всички ваксини и да се види дали всеки, който пътува, ги съблюдава или не Както и да се каже, че това е норма на наличие в дадена страна ", добави още имунологът.

Интервюто на Люба Кулезич с проф. Андрей Чорбанов можете да видите и във видеото след 51:55:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР