38-годишната Господинка Господинова, която през януари по спешност беше транспортирана

...
38-годишната Господинка Господинова, която през януари по спешност беше транспортирана
Коментари Харесай

Спасената със „Спартан“ родилка на среща със здравния министър: Молех се да оцелея

38-годишната Господинка Господинова, която през януари по неотложност беше превозена от Балчик до София с военния " Спартан ", се срещна със здравния министър доктор Асен Меджидиев. 

" Благодаря за всичко, което направихте за мен. Благодаря за професионалното и човешко отношение на медицинските екипи. Никога няма да не помни момчето, което през целия полет ми държеше ръката и ми даваше кураж. Имах шанса, че за мен се грижеха невероятни лекари, с огромни сърца - същински експерти ", обърна се към министъра Господинова. 

" За страдание, до момента в който човек не стигне до подобен сериозен миг, мъчно си дава сметка, че нищо друго в живота няма смисъл. 24 часа съм се молила да се върна при фамилията си и това се случи ", добави още Господинка Господинова. 

 Снимка: Министерство на здравеопазването

На 4 януари тя стана майка за повторно - този път на близнаци. След раждането получава затруднение и губи доста кръв. На Йордановден по искане на Министерство на здравеопазването бе осъществена взаимна интервенция на Военноморските и Военновъздушните сили за здравната евакуация на 38-годишната родилка. Вертолет " Дофин " от състава на авиобаза " Чайка " във Варна транспортира дамата от Силистра до Балчик, а след бе качена на самолета " Спартан " от състава на 16-а авиационна база, който кацна в авиобаза " Враждебна ". На пистата кола за спешна помощ очакваше пациентката и тя бе превозена до " Майчин дом ". След 3-часова интервенция в " Майчин дом " животът ѝ бе вън от заплаха. На 9 януари бе преместена в реанимацията на Александровска болница, а няколко дни по-късно беше изписана. 

" Положихме всички старания. Бяхме доста обезпокоени, изключително по време на превозването със самолета " Спартан ", само че постоянно сме вярвали, че нещата ще имат своя добър край. В подобен миг поглеждаме по различен метод на живота. Най-голямата признателност, естествено, е към лекарите - това са хората, които заслужават нашето самопризнание и, с помощта на които през днешния ден Вие сте в дома си със своето семейство ", акцентира здравният министър.

 Снимка: Министерство на здравеопазването

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР