38-годишна жена от асеновградското село Мулдава с онкологично заболяване се

...
38-годишна жена от асеновградското село Мулдава с онкологично заболяване се
Коментари Харесай

Млада жена с рак на костите и ампутиран крак се нуждае от средства за протеза

38-годишна жена от асеновградското село Мулдава с онкологично заболяване се за закупуване на протеза, с цел да живее пълноценно. Болестта, от която страда Емел Ахмед, датира от преди 21 години. Тя е диагностицирана с " Хондросарком на дясната тибия ". Тогава 17-годишната Емел схваща, че има недоброкачествен израстък на костите. Оперирана е неведнъж в разнообразни лечебни заведения. Основното заболяване се овладява, само че следствията, които остават от множеството интервенции, стартират да основават проблеми.
Преди две години й е направена алопластика на дясна колянна става, само че и тя не дава упования резултат. След интервенцията е зародила зараза, която медиците не са съумели да овладеят. Възпалението се е разраснало дотолкоз, че е застрашавало живота на Емел. В този миг тя е била изправена пред тежък избор и за малко време е трябвало да вземе мъчно решение - дали се откаже от крайници си, с цел да продължава да живее, или да се съобщи в борбата против болестта. Така се стига до ампутация на долния й десен крак - над коляното.
 Зов за помощ: Лекар се нуждае от кръвна плазма на преболедувал COVID-19 Зов за помощ: Лекар се нуждае от кръвна плазма на преболедувал COVID-19
" Доктор Пламен Митев е детски Кардиохирург! Един от малцината в България. За доста хора той е индивидът, който им е оказал помощ да запазят...
Сега сумата, нужна за разработване на протеза, слагането на която ще разреши на младата жена да води пълностоен метод на живот, е в размер на към 62 500 лв.. Това е цената единствено за протезата. Впоследствие ще са нужни спомагателни финансови средства, с които да се покрият разноските за рехабилитация и лекарства по възобновяване на Емел.
Банковата сметка, по която могат да бъдат дарени пари, е изписана на фотографията по-долу.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР