38-годишният шофьор на товарен автомобил Хюсеин Ю. е предаден на

...
38-годишният шофьор на товарен автомобил Хюсеин Ю. е предаден на
Коментари Харесай

Съдят мъж, нарушил карантината си, за да вземе личната си карта

38-годишният шофьор на товарен автомобил Хюсеин Ю. е предаден на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура в Разград за неспазване на наложената му карантина след завръщане от Западна Европа – престъпление по член 355, ал. 2 от НК. На 22 април тази година Хюсеин напуснал България с товарния си автомобил, за да извърши курс до Западна Европа.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8255
На 30 април се прибрал в България през ГКПП – Дунав мост. Поставен бил под задължителна 14-дневна карантина като мярка против разпространението на COVID-19.

В предписанието на РЗИ в Русе 38-годишният шофьор посочил, че ще търпи изолацията на адрес в село Ясеновец, което към днешна дата е поставено под карантина заради няколко случая на заразени с коронавирусната инфекция. На 4 май тази година подсъдимият се сетил, че е подал заявление за издаване на нова лична карта.
Русенка нарушила карантината си, защото се скарала със съпруга си

Отишъл в сградата на сектор „ Български документи за самоличност “ на ОД на МВР в Разград. При извършената справка на служителите на сектора се оказало, че от 30 април до 13 май Хюсеин е поставен под карантина.

Така било образувано бързо производство срещу него за нарушаването на установените карантинни мерки против разпространението на COVID-19 в страната. Делото срещу него е било насрочено в Разградския районен съд за разглеждане на 22 май тази година. Заради блокираното заради болни от коронавирус в село Ясеновец в момента то ще бъде отложено за друга дата.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8255  Коронавирусът в Русия: За пръв път е намалял броят на дейните случаи Коронавирусът в Русия: За пръв път е намалял броят на дейните случаи  Гърция взема решение по какъв начин да бъдат отворени началните учебни заведения в понеделник Гърция взема решение по какъв начин да бъдат отворени началните учебни заведения в понеделник  Галъп: 51% от българите считат, че рестриктивните мерки за пътешестване в чужбина към този момент би трябвало да отпаднат Галъп: 51% от българите считат, че рестриктивните мерки за пътешестване в чужбина към този момент би трябвало да отпаднат
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР