37 българи и техните семейства чакат да бъдат евакуирани от

...
37 българи и техните семейства чакат да бъдат евакуирани от
Коментари Харесай

37 българи и техните семейства чакат да бъдат евакуирани от Газа

37 българи и техните фамилии чакат да бъдат евакуирани от Газа. Това стана ясно от думите на вицепремиерът Мария Габриел пред публицисти. Сънародниците ни са потърсили подпомагане за евакуация от задграничните ни представителства в Близкия изток.

Българските дипломати са предали лист с имената на тези българи и фамилиите им на израелските и египетските управляващи.

Евакуацията им на този стадий обаче не е допустима, тъй като не е реализирана договореност за отваряне на Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафа

“Дипломатите ни са в непрекъсната връзка с тези хора и са в подготвеност да им окажат подпомагане за излизане от Газа, ” увери Мария Габриел.

България има подготвеност и да изтегля дипломатите ни, в случай че това се наложи. Миналата седмица Габриел е дала инструкции за повишение на равнището на сигурност в задграничните ни представителства.

“Следим обстановката и сме подготвени да реагираме ”, сподели Габриел.

До този миг в Министерство на външните работи не е постъпила информация от формалните управляващи в Израел, че може да има български жители измежду отвлечените от “Хамас ”

“Българското посолство в Тел Авив е в непрекъснат контакт с израелските управляващи и продължаваме да следим тематиката ”, акцентира тя.

“В медиите се появи име на жена, за която се твърдеше, че може да е пленник, проверихме в базата данни за български жители в Министерство на вътрешните работи и човек с такова име не съществува ”, сподели и министър председателят Николай Денков.

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР