369 млн. лева е бюджетът на Пловдив за 2018 г.

...
369 млн. лева е бюджетът на Пловдив за 2018 г.
Коментари Харесай

Община Пловдив ще разполага с бюджет от 369 млн. лева през 2018 г.

369 млн. лв. е бюджетът на Пловдив за 2018 година Това заяви на конференция кметът инж. Иван Тотев, съобщи " Фокус ".

„ Очаква се бюджетът, който Общината ще гласоподава на 31 януари, да бъде с размер 323 млн. лв., както към тях са добавени и 43 млн. лв. временен излишък “, сподели Тотев.

По думите му към тази сума ще се прибавят още 24 млн. лв. от евросредства и 22 млн. лв. от планове, които се извършват към сегашния миг. Община Пловдив ще разчита и на финансиране от републикански средства за съществени планове в града. Подготвя се преписка с Министерски съвет, като Общината ще предложи няколко плана за държавно финансиране. Това са реконструкцията на бул. „ Христо Ботев “, което е много огромен обект и ще бъде изпълняван в няколко бюджетни години, северното платно на бул. „ Христо Ботев “ – от автогара „ Юг “, или от Бетонния мост, до Коматевско шосе. Към този обект ще се включи и разклонението от Коматевския възел до Пещерско шосе – бул. „ Копривщица “.

Според кмета цената на този план е в размер на 6 млн. лв.. „ Огромното предпочитание на Общината е да стартира работа по планиране на новия мост над река Марица, който ще бъде към 25 млн. лв. “, сподели още Тотев.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР