360 куб. м отпадъци от Италия без документи са открити

...
360 куб. м отпадъци от Италия без документи са открити
Коментари Харесай

Разбиха склад с отпадъци от Италия без документи

360 куб. м боклуци от Италия без документи са открити в складово помещение в Лом. Това оповестиха от ОДМВР - Монтана.

На 22 януари 2020 година към 09.30 часа след сигнал в група „ Противодействие на икономическата престъпност” в районно управление (на МВР) - Лом е осъществена взаимна инспекция със чиновници на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Монтана в складово помещение в крайдунавския град, благосъстоятелност на ломска компания, с ползвател софийска компания, представлявана от италиански жител.

Апелативна прокуратура - Варна с последни данни за 25-те контейнера с отпадък от Италия

Установено е, че в складовото помещение нерегламентирано се съхраняват към 360 кубични метра боклуци с генезис Италия, без съпроводителни документи, указващи произхода, типа, състава и свойствата им, както и категорията електрическо и електронно съоръжение, според Наредбата за излязло от приложимост електрическо и електронно съоръжение.

Контролните органи са установили и случаи на противоречие и несъотносимост на придружителните документи с типа на отпадъците. На местопроизшествието е осъществен оглед и е формирано досъдебно произвеждане по член 353 в, алинея 1 от Наказателен кодекс. В хода на досъдебното произвеждане складовото помещение е запечатано и е издадено разпореждане за реализиране на виновното бранене на обекта. Работа по случая продължава районно управление (на МВР) - Лом.

Припомняме, че единствено преди 2 дни откриха друга пратка незаконен италиански отпадък в Монтана. На 18 януари пък бяха спряни 20 контейнера с италиански боклуци на пристанището в Бургас.

Откриха незаконен италиански отпадък в Монтана
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР